onsdag, august 04, 2010

Som lam blant ulver, del 1


Fra en misjonsorganisasjon som arbeider blant forfulgte kristne, og som jeg har samarbeidet med i mange år nå, har jeg hentet de artiklene som jeg nå legger ut i serien "Som lam blant ulver". Forløperen til Frontline Missions var Russian Gospel Ministries, grunnlagt av fribaptisten Georgij Vins. Artikkelforfatterens navn holdes hemmelig. Vedkommende reiser inn i noen av verdens farligste land for en kristen å bevege seg i. Hensikten er å hjelpe de kristne der. Artikkelserien utgis i samarbeide med den del av vårt misjonsarbeide som heter "Martyrkirkens venner".

"Gå avsted! Jeg sender dere som lam blant ulver." (Luk 10,3)

Det var en søndag morgen i slutten av oktober. Solstrålene var allerede i ferd med å overvinne tåken som lå over Cocca-trærne nær kysten av Sulawesi i Indonesia. Fire tenåringsjenter var på tur langs en for dem kjent sti gjennom cocca-plantasjen. De var på vei til lørdagsundervisningen på den kristne skolen de gikk på. 14 år gamle Theresia, 16 år gamle Noviana og 15 år gamle Alfina og Ida var kledd i fine brune skoleuniformer. De bar på skolebøkene sine og snakket i vei som tenåringsjenter flest. De var bestevenner og gjorde alt sammen - nå skulle de også dø sammen. I det øyeblikk - i et forferdelig skrikende terror - løp seks personer i svarte masker og med macheter frem fra gjemmestedet - og angrep de unge jentene. De få detaljene som er kjent fra angrepet kommer fra Noviana som så vidt klarte å unnslippe. Hun pådro seg store huggskader fra machetene som hadde truffet ansiktet hennes. De andre jentene ble halshugget på stedet. De muslimske angriperne tok med seg hodene deres som trofeer, og kastet to av dem utenfor politistasjonen, og det tredje utenfor en kirke.

Motivene for disse drapene var ikke ran eller voldtekt, men det faktum at disse tenåringsjentene var kristne. Bare et halvhjertet skuespill ble iscenesatt for å finne drapsmennene, og bare to dager etter at halshuggingen av de tre jentene hadde funnet sted, uttalte en muslimsk politimann at "alt er ved det normale."

Mennene som gjorde dette var del av en islamsk terrorgruppe som kaller seg "Laskar Jihad" eller "Hellig krig krigere". Om det er Laskar Jihad i Indonesia, Taliban i Afghanistan, Islamsk Jihad i Egypt, iransk-støttede Hizbollah i Libanon, eller Islamsk Rett på Afrikas horn, så har deres ekstremisme gjort vanlige muslimer tause og det har gjort at flere har sluttet seg til dem. Dette voldsviruset sprer seg og etterlater de kristne i disse landene svært sårbare.
(fortsettes)

Ingen kommentarer: