onsdag, august 04, 2010

Prest velger et liv i forsakelse og tro fremfor homofili


Den lutherske presten, Tom Brock (bildet), ble for noen få dager siden "avslørt" som homofil av et magasin for homofile, men den seier som de homofile trodde de skulle innkassere, ble heller vendt til seier for presten i Hope Lutheran Church.

Det er riktig at pastor Brock kjemper med følelser for det samme kjønn, men han har aldri gitt etter for fristelsen til å leve dem ut. Pastor Tom Brock har valgt et liv i forsakelse og tro som homofil, fordi han mener at homofili er synd.

Han har også innsett at han trenger hjelp til å kunne leve rett meed Gud, derfor deltar han aktivt i en katolsk støttegruppe for homofile som frivillig har valgt sølibatet.

Tom Brock som i dag er 57 år gammel, oppdaget sin dragning til det samme kjønn siden han gikk på college. Siden da har han valgt å leve enslig og i tråd med Guds ord. Det var nok dette som det homofile bladet ikke kunne tolerere, og valgte da å "avsløre" for offentligheten at den lutherske presten var homofil.

I et intervju med en amerikansk avis forleden forteller Tom Brock at han for en del år siden deltok på en konferanse hvor homofili var tema. Der deltok det en psykiater som fortalte at han hadde hatt hundrevis av pasienter som var homofile. Fellestrekket for dem alle var at de som små barn ikke hadde hatt noen nær relasjon til sin far. "Det stemmer også veldig godt for mitt eget livs vedkommende," forteller Brock, "min far var fraværende".

1 kommentar:

Dagfinn Stærk sa...

En del reagerer på at disse "stakkars homofile" ikke får lov til å boltre seg i seksuallivets glededer(!) som oss heterofile, gifte kan gjøre. Innvendingen kan til en viss grad forstås når kirkene ellers i liten grad forkynner forsakelse og offer som en naturlig del av det kristne liv. Derfor må et nei til homofilt samliv gå sammen med en forkynnelse som understreker at vi alle er kalt til å ta vårt kors opp og følge Jesus. Også heterofile, gifte har ting de må forsake. Vi alle har det. Får vi med det perspektivet, blir homofiles avholdenhet bare en mindre del av et større bilde av hva det vil si å leve som kristen.