onsdag, august 04, 2010

Guds ledelse og vår lydighet


I Apostlenes gjerninger kan vi lese forunderlige beretninger om Guds ledelse. Disippelen Ananias foreksempel, får et syn og i dette synet får han beskjed om følgende: "Gå bort i den gaten som kalles Den rette, og i huset til Judas skal du spørre etter Saulus fra Tarsus..." (Apgj 9,11) I Apgj 16 leser vi om hvordan Den Hellige Ånd "hindret dem i å forkynne Ordet i Asia," derfor fortsatte Paulus og hans apostoliske team gjennom det frygiske og galatiske området. Så leser vi: "Da vi var kommet nesten til Mysia, prøvde vi å dra over til Bitynia, men Jesu Ånd gav dem ikke lov." (v6-7)

Å bli ledet av Gud handler mye om lydighet. Om å lære å si ja.

Nå liker vi ofte ikke tanken på at lydighet er et vesentlig element i vår åndelige erfaring. Da er det liksom greiere meed tilbedelse og tjeneste. Vi kan tjene andre, og vi gir oss gjerne hen i lovprisning og tilbedelse.

Lydighet, derimot, er vår respons på det som kreves av oss. Det innebærer at vi hører Helligåndens stemme som kan gå på tvers av vår egen. Det innebærer kall til å gjøre noe vi ikke gjør. Det krever at vi er åpne for forandring og noen ganger også til en radikal omlegging av hele livsretningen.

Jeg har funnet ut at kunsten å gi slipp på ting ikke er lettlært.

Lydighet er ikke bare et spørsmål om å si ja. Det er ikke det vanskeligste. Lydighet er også å si nei til det velkjente. Det er kanskje det vanskeligste av alt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jesus krever lydighet av sine senior disipler i denne tiden. For åkeren er stor men dem som står fast med Han uten å vakle er få. Å våge å tale om å bli i Jesus når verden går imot på alle plan. Om det er din kone ,barn eller venner som stenger for Jesus, så står Han ved vår side. Venner sier gå til venstre mens Herren sier gå til høyre, hvem følger vi da. Man må stå fast i Jesus mot alle kjødelige frykter over verden. Men åket er lett å bære
I Jesus finne man Guds ord levende så skriften blir Guds levende sanne ord i bibelen.

Velsignet deg Bjørn Olav som våger å ta opp ditt kors å følge Han selv om verden går imot for å holde riket tilbake. Ingen kraft kan motstå Herrens vedvarende kjærlighet til mennesket og jorden. Demninger skal snart bryte når Hans disipler på jorden bestemmer seg for å være sanne i sitt ord til Herren

Anonym sa...

Her var det mye som traff meg, og jeg er sikkert ikke den eneste som føler det slik....

Tove O