søndag, august 01, 2010

Bolivia sender nå ut flere misjonærer enn landet mottar


Lederen for den lutherske organisasjonen "World Mission Prayer League", kommer med svært interessante opplysninger i siste nr av nyhetsbrevet: "Together in prayer."

Chuck Lundquist, som her ses til venstre på bildet, tar utgangspunkt i 100 års jubileet for Edinburgh-konferansen. Nå er det skrevet mye om den i ulike sammenhenger, så jeg skal ikke gjengi det Lundquist skriver i så henseende. Det jeg vil nevne er at han bemerker at det var få representanter for kristne fra ikke-vestlige land tilstede i Edinburg.

Noen få år senere ble det arrangert en lignende misjonskonferanse i Panama City. Den ble holdt i februar 1916. Men fremdeles var det få ikke-vestlige tilstede. Og til tross for at konferansen ble holdt i Panama, var det få som tok til orde for misjon i Latin-Amerika. Det skulle ta ytterligere noen år for dette veldige området ble satt på sakskartet. World Mission Prayer League var en av de som gjorde så, de tok opp arbeid i Bolivia. Vi skriver året 1937.

I dag vokser Guds rike fra Rio Grande til Tierra del Fuego - og Bolivia sender flere misjonærer enn misjonærer som blir sendt til Bolivia!

COMIBAM er en internasjonal sammenslutning som bringer latin-amerikanske misjonsorganisasjoner sammen. Mer enn 10.000 latin-amerikanske misjonærer arbeider omkring i hele verden. De samarbeider med 500 latin-amerikanske misjonsselskaper. Omtrent 15 prosent av dem arbeider innenfor det såkalte 10/40 vinduet. Mottoet til COMIBAM er: Fra misjonsfelt til misjonsstyrke!

Nylig ble den lutherske kirken "Guds fred" overgitt til lokale kristnes ledelse. Den ble grunnlagt for 25 år siden i Cuenca i Ecuador. Chuck Lindquist har selv vært pastor her en periode. På bildet ser du Santiago Gomezcoello skrive under på papirene som viser at menigheten nå er ledet av kristne fra Ecuador.

Det er god grunn til å si et aldri så lite halleluja!

Ingen kommentarer: