onsdag, august 11, 2010

Johannes - han som Jesus elsket, del 4

Midt i den forvirring som skjer i forkant av Jesu lidelse og død, setter Jesus seg ned for å spise sammen med sine disipler! Det er noe å meditere over.

Johannes, den elskede disippel, delte lykkelig denne fred i Herrens nærhet. Selv om lidelsen som lå foran kastet sine skygger, kunne ingen det samfunnet som Johannes har med Jesus i denne stund. Han lener seg til Jesu bryst, og hviler der. Dette er en av de aller sterkeste beretningene i evangeliene. Jeg vender stadig tilbake til den, fordi jeg selv ønsker å sitte så nært Jesus.

Plassen ved Jesu side, den plassen som Johannes har i Herrens nærhet, er jo et bilde på vår egen stilling som forenet med Kristus i himmelen.

"Den dagen skal dere skjønne at jeg er i min Far, og at dere er i meg og jeg i dere." (Joh 14,20)

"Av nåde er dere frelst. I Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i immelen med ham. Slik ville han i de kommende tider vise hvor overstrømmende rik han er på nåde og hvor god han er mot oss i Kristus Jesus." (Ef 2,5b-7)

Midt i en fiendtlig verden som har forkastet Kristus, har vi en plass i Hans nærhet - atskilt fra verden og løftet over uroen i våre omgivelser.

(fortsettes)

1 kommentar:

Storstrand sa...

Takk for dette. Nyttig lesning, spesielt når selv "kristne" mener seg å vite at det er forskjellige Johanneser som har skrevet evangeliet, brevene og Åpenbaringsboken...