søndag, januar 02, 2011

Hittil ukjente opplysninger om drap, trusler og trakassering av koptiske kristne i Aleksandria

Via våre kontakter i Egypt kan vi bringe hittil ukjente opplysninger om det som har skjedd i forkant av massakren av våre koptiske trossøsken i Aleksandria natt til 1. nyttårsdag.

Vår kontakt sier at angrepet som skjedde 20 minutter inn i det nye året ikke kom overraskende. Menigheten som samles i den koptiske katedralen i Aleksandria mottok trusler for to måneder siden. Det skjedde etter terrorangrepet mot en kirke i Irak 31. oktober. For fire år siden, opplevde medlemmene av Hellige Markus og Hellige Peter katedralen at en mann plutselig dukket opp på kirkens eiendom med et sverd. Han ropte det muslimske seiersropet hvor man påkaller deres gud, og drepte en eldre mann med sverdet. Drapsmannen ble ikke straffet for drapet. Egyptiske myndigheter mente mannen var sinnsyk.

Et annet angrep mot menigheten skjedde julen 2009. Da ble seks unge koptiske kristne drept, samt kirkens vaktmann. Ingen er blitt holdt ansvarlig for udåden.

Vår egyptiske kontakt forteller at mange av kirkens medlemmer opplever både sorg, sinne og ikke minst frustrasjon og forvirring. Han anmoder oss om forbønn, og har satt opp syv punkter som han ber oss om å be over:

1. Visdom blant lederskap og lekfolk.

2. At de som står i Herrens fortrolige råd kan høre hva Gud vil si, hvordan Herren føler og hvordan Han vil vi skal be.

3. At kirkens ledere vet hvordan de skal møte og trøste de som er rammet.

4. Be om fred og trøst til de som er rammet.

5. At lys og sannhet bringes inn over alt som handler om det som har skjedd,

6. At Guds rike vokser.

7. At vi får se Kongen på tronen, som har alt under kontroll.

På bildet ser vi St. Minas kloster i Mariout hvor alle de døde martyrene fra massakren 1. nyttårsdag ble begravet i dag. Pave Shenouda III delegerte oppgaven til å forrette begravelsen til Metropolitt Bakhomious, som er Metropolit av Al Beheira. Hellige Mina var selv martyr.

Ingen kommentarer: