lørdag, januar 01, 2011

OPPDATERING: Antall sårede etter massakren i Egypt øker - grusomme scener ved sykehusene

Her følger en OPPDATERING av massakren av 21 koptiske kristne i Aleksandria i Egypt natt til 1.nyttårsdag.

I følge egyptiske aviser er nå antall skadde økt til 83. De fleste av disse behandles ved Hellige Markus sykehuset, som ligger i nærheten av kirken hvor bilbomben gikk av. Andre behandles ved et tysk sykehus.

Mange er svært hardt skadet. En av dem er en fire år gammel jente som har fått hele ansiktet brent. Vitner til eksplosjonen utenfor kirken forteller at de så flere mennesker brenne inne i kirken. Egyptiske aviser forteller at flere av sykepleierne som behandler de skadde har besvimt på grunn av de grusomme scenene de er vitne til.

Foran Hellige Markus sykehuset har en gruppe koptiske kvinner stilt seg opp og synger kristne sanger.

5 kommentarer:

Anonym sa...

En forferdelig hendelse. Nok en gang har religiøse motsetninger krevd menneskeliv. Når skal vi slutte å drepe hverandre fordi vi har forskjellige oppfatninger om hvordan gamle eventyr skal forstås?

Bjørn Olav sa...

Den kristne tro handler ikke om eventyr, men om den Gud som har skapt himmel og jord, og som sendte sin Sønn til soning for våre synder. Når man har møtt Den oppstandne Jesus, så forstår man hva dette handler om! Ham håper jeg du en dag får oppleve.

Anonym sa...

> Ham håper jeg du en dag får oppleve.

Gjennom en oppvekst med søndagsskole, bedehus og kristendomsopplæring på skolen har jeg hatt nok av muligheter til det. Da jeg ble konfirmert var jeg nesten overbevist. Siden har jeg kommet til at det er for mange selvmotsigelser, for mange usannsynligheter, for mange hull i forklaringene. Det virker mye, mye mer sannsynlig at menneskene har skapt Gud enn omvendt. Det vil også forklare hvorfor vi har så mange forskjellige religioner, og hvorfor det selv innenfor kristendommen er så sprikende meninger om grunnleggende deler av troen.

Men jeg har et spørsmål: tror du at verden ble skapt på 6 dager for mindre enn 10 000 år siden?

Bjørn Olav sa...

For meg er det mye mer naturlig å tro at det finnes en Gud, enn at det ikke gjør det. Livet byr på for mange ting til at alt bare skulle ha blitt til ved en tilfeldighet. Å tro det er for meg som å tro at et 15 binds leksikon blir til ved en eksplosjon i et boktrykkeri.

For meg har livet bydd på store utfordringer mht sykdom. I de situasjonene har troen på Gud gitt meg styrke og livsmot.

Jeg har ingen problemer med å tro at Gud kan skape slik det beskrives i 1.Mosebok.

Gud kan ikke forklares, hadde det vært mulig, hadde Han ikke vært Gud.

At noen skaper gud i sitt eget bilde ser vi mange eksempler på. Det er derimot ikke det samme som at det ikke finnes en Gud.

broder i Kristus sa...

Herre gjør meg til redskap for din fred.La mitt hjerte være gjennomsiktig for deg så ånden i hjerte kan renne over med kjærlighet for dem som lider i denne stund.La ditt lys som en ild søyle av lys stå i Egypt å stråle ut kjærlighet og beskyttelse for ditt folk.Du har vist meg hvordan du kan i indre lysverden sende dine tjenere til jorden for å vokte dem steder som trenger det.Må ditt mektige lys fra den himmelske kirke strømme ned i kirkene som en mektig kraft renser bort alt som er ondt. En mektig strøm av Hellig ånd strømmer inn i hjertene til Coptere i Egypt i denne stund fra Jesus hjerte. Jeg kjenner hvordan Jesus venter på å trenge dypt inn i alle hjerter i Egypt. Jesus hjerte er så stort at lyset også går ut til alle Muslimer i Egypt som omhylles av Guds kjærlighet så dem kan åpne sitt hjerte for kristene landsmenn.Takk himmelske kirke for at dere som arbeider der kan hjelpe oss på jorden i denne vanskelige tid. Takk for at lysets verden kan strekke sine hender til jorden når vi ber om det. Takk Jesus som er i den himmelske kirke der alle tjenere får delta i ditt arbeide for jorden amen