tirsdag, januar 01, 2013

Svært syk armensk gospelsanger og pastor arrestert i Iran

Iransk sikkerhetspoliti har arrestert den armenske gospelsangeren og pastoren Vruir Avanessian (bildet), i Tehran 30.desember.

Vruir Avanessian som lider av dårlig helse, kan dø i løpet av få dager om han ikke får adekvat medisinsk hjelp. Han er avhengig av dialyse. Pastor Avanessian lider også av diabetes og har en hjertesykdom.

Den skrøpelige Vruir Avanessian, som er av armensk herkomst, ble arrestert i det han deltok på en forsinket julefeiring. Omlag 50 kristne var kommet sammen i et hjem i den nordlige delen av hovedstaden. 15 sivilkledde politimenn dukket plutselig opp og avbrøt samlingen. Det skulle angivelig vært kommet inn klager fra naboene om at de ble forstyrret av den pågående gudstjenesten.

Beslagla mobiltelefoner
Flere av de som deltok på julegudstjenesten fikk sine mobiltelefoner beslaglagt. Disse ville politiet undersøke senere. Mens flesteparten av de som deltok på gudstjenesten fikk gå etter å ha blitt forhørt, ble pastor Avanessian tatt med til politistasjonen.

Om pastor Avanessian ikke får livsnødvendig dialyse raskt vil han kunne bli blodforgiftet og dø. Han vil heller ikke kunne klare seg lenge uten insulin. Hans kone og øvrige familie er naturligvis veldig bekymret for ham.

Berømt sanger
Vruir Avanessian er en velkjent popsanger i det armenske miljøet i Iran. På slutten av 1970-tallet ble han en kristen, og oppgav popkarrieren for heller å synge kristne sanger. Han utgav flere plater hvor han avlegger et frimodig Kristus-vitnesbyrd.

Etter den iranske revolusjonen i 1979 ble han fulltids lovsangsleder, menighetspastor så vel som forlegger for kristne bøker.

På grunn av sin skrøpelige helse har han nesten mistet stemmen.

La oss holde ham oppe i våre bønner.

Foto: BosNewsLife

Ingen kommentarer: