lørdag, januar 19, 2013

Tyrkisk politi slo til mot 12 menn mistenkt for å ha lagt planer om å myrde protestantisk pastor

Det er bemerkelsesverdig - i et land med 99 prosent muslimer - har politiet avslørt attentatplaner mot en protestantisk pastor.

Landet det handler om er Tyrkia. Det har skjedd drap på kristne her for ikke så mange årene sine, og det er ikke lett å være kristen her, selv i et land med sterke kristne røtter.

12 menn ble arrestert i forbindelse med avsløringene om å ta livet av pastor Emre Karaali (bildet). Politiet fant også en stor mengde våpen i forbindelse med arrestasjonen av de 12 mennene. Seks av dem er blitt løslatt. Det er den tyrkiske avisen Hurriyet Daily News i dag. Tyrkisk politi kan også avsløre at mennene som hadde planlagt å myrde pastor Karaali, hadde laget detaljerte oversikter om hans daglige vaner og gudstjenester han skulle holde. De fant også detaljerte kart om hvordan de skulle finne frem til Izmit Protestantiske menighet.

Pastor Emre Karaali er den eneste protestantiske pastoren i provinsen Kocaeli. Noen av de som nå er arrestert pleide å gå regelmessig på gudstjenestene i menigheten Karaali er pastor for. Den ble grunnlagt i 1999. Allerede fra begynnelsen av har den møtt stor motstand, blant annet fordi den var en misjonerende menighet. Pastor Karaali har mottatt en rekke trusler.

Ingen kommentarer: