torsdag, januar 10, 2013

Bønn og misjonskonferanser samlet 136.000 ungdommer - mange vil tjene på misjonsmarken

Det skjer svært gledelige ting blant amerikanske ungdommer.

I forbindelse med konferansen URBANA, som 12 misjonsorganisasjoner holdt i St.Louis siste uken i 2012, innviet 4224 ungdommer seg for fremtidig misjonsrarbeide. De ønsket å gi to år av sitt liv  til en av de 250 misjonsorganisasjonee som har hatt utstilling i forbindelse med konferansen. På samme tidspunkt ble en lignende konferanser holdt i Kansas City og Atlanta City, hvor også mange ungdommer innviet seg for tjeneste på misjon.

URBANA
URBANA-konferansen, som har samlet opptil 60.000 ungdommer, er den eldste av disse misjonskonferansene. Arrangørene betegner den som en stor suksess. Ikke bare på grunn av det store antallet som deltok, men også fordi det var en solid bibelundervisning, og i mange av møtene opplevde man et påtagelig Gudsnærvær som førte til at mange ble berørt. Og ikke siden 2. verdenskrig har man sett så mange gi sitt liv til frivillig misjonsrarbeid i en eller annen form.

Mange av de som ønsket en slik fremtidig misjonstjeneste ønsket å arbeide blant AIDS-ofre og ofre for menneskehandel.

Over 44 prosent av deltagerne på URBANA var multietniske.

One-thing og Passion konferansene
På 'One-thing' konferansen i Kansas ba de dag og natt for URBANA konferansen. I Kansas City deltok 16.000 ungdommer. Lederen for denne, Mike Bickle, sier at bønnebevegelsen og misjonsbevegelsen er i ferd med å vokse sammen til en stor bevegelse.

I Atlanta kom 60.000 ungdommer sammen til 'Passion 13', hvor hovedfokus var misjon. Ungdommer fra 2200 forskjellige universiteter og høyskoler kom sammen til denne samlingen.

På alle tre konferansene var det sterk vekt på bønn.

Engelskspråklige lovsanger kom faktisk i mindretall. Det ble sunget på kinesisk, fransk, hindi, koreansk og spansk.

Bildet er hentet fra URBANA konferansen.

Ingen kommentarer: