torsdag, januar 17, 2013

Kopterne sliter med å få sendt pakker til utlandet

I snart ett år har jeg hatt jevnlig kontakt med Hl.Antonios klosteret i Egypt. Dette er et av de eldste klostrene i verden. Situasjonen for munkene her er vanskelig på mange måter. Blant annet handler det om noe så enkelt som det å sende og motta post.

Hl.Antonios klosteret har ønsket å gi en gave til Kristi himmelfartskapellet, vårt bønnekapell på Eina. Pakken er sendt en rekke ganger, men kommer aldri fram. I går fikk jeg melding fra min kontaktperson i klosteret, som kunne fortelle at de nå hadde sjekket med andre som de også hadde sendt pakker til. Ingen av dem har mottatt noe fra Hl.Antonios klosteret. Men de får ikke pakkene i retur heller. Hva som skjer med dem er det ingen som vet. Klosteret er fortvilet.

I det kaos som har oppstått i Egypt i kjølvannet av den såkalte arabiske våren er uregelmessig postgang kanskje ikke så rart. Men her virker det som om det er en bevisst aksjon fra egyptisk postvesen for å forhindre våre koptiske venner fra å ha kontakt med omverdenen. Nettforbindelsen er det også så som så med i perioder.

Hver gang jeg har vært i kontakt med våre koptiske venner i dette klosteret så sier de det samme:

- Ikke glem oss! Be for oss!

Den nøden kjenner jeg på, og jeg vil gjerne oppfordre bloggens bedere til å be for Hl.Antonios klosteret og alle våre trossøsken i Egypt, som igjen er blitt en martyrkirke.

Ingen kommentarer: