lørdag, januar 05, 2013

Emmanuel menigheten i Aleppo, Syria

I går kunne du lese den sterke skildringen av den nød som den armensk evangeliske menigheten i Aleppo i Syria opplever daglig. Om du ikke har lest brevet fra pastor Serop Megerditchian som jeg publiserte på bloggen i går, anbefaler jeg at du gjør det nå.

Den armensk evangeliske menigheten i  den gamle bydelen av Aleppo (bildet) ble grunnlagt i 1852. Dagens kirkebygg sto ferdig i 1923. Menigheten har en rik historie, og har bidratt sterkt til Den armensk evangeliske unionen i Syria. Menigheten ble grunnlagt av misjonæren Adour Agha Niziblian, som var født i Aintab og arbeidet i Aleppo i årene 1852 til 1855. Siden starten har menigheten vært betjent av både omreisende forkynnere, og har i perioder vært ledet av fast ansatte pastorer. Nåværende pastor, Serop Megerditchian, har ledet menigheten siden 1997.

Serop Megerdicthian er født i 1964 i Kessab, Syria. Her gikk han også på skole, nærmere bestemt Armenian Evangelical Martyrs Elementary School. Etter ulike offentlige skoler i Syria, fullførte han sine universitetsstudier ved Tshrin University of Latakia, hvor han har en B.A i engelsk litteratur. Fra 1989 til 1990 bodde Megerdicthian i New York, USA. Han har en mastergrad i teologi fra Near East School of Theology i Beirut, Libanon.

Fra 1995 til 1997 har Serop Megerditchian tjenestegjort som pastor for armensk evangeliske menigheter i Kessab, Kaladouran, Keurkune og Ekizolouk. Alle i Syria. Ved siden av å være pastor for menigheten Emmanuel i Aleppo, har han ulike tjenester for sitt kirkesamfunn og i det økumeniske fellesskapet i Syria. Han er gift med Alina Minasian, siden 1997, og sammen har de barna George Joseph and Vart Vars.

La oss huske menigheten og deres pastor og familie i våre forbønner.

Ingen kommentarer: