mandag, januar 14, 2013

Den første nattverdfeiringen i landbyen Konkomba i Ghana

Jeg fikk et veldig interessant nyhetsbrev i postkassen i dag. Det inneholdt rapporter fra ulike misjonsfelt i Afrika, blant annet fra Ghana, hvor Wes Leibee familien (bildet) arbeider. De er utsendinger fra Charity Christian Fellowship, et anabaptistisk fellesskap fra Pennsylvania.

Ekteparet Leibee forteller begeistret om forskjellige ting de har opplevd i året som gikk: 4.november feiret de nattverd for aller første gang sammen med troende i landsbyen Konkomba. Noen av medlemmene i denne menigheten, som bor i andre landsbyer i området, måtte gå hele 12 kilometer på beina for å delta i brødsbrytelsen. Da var det flott at de som deltok også vasket hverandres føtter før de tok del i nattverden. Dermed kunne alle tjene hverandre. Noen av de som deltok i nattverden for aller første gang, er mennesker som nylig har kommet tro og som har vært avgudsdyrkere og tatt del i blodofringer til åndene hele sitt liv. Tenk hva evangeliet setter folk fri fra, og hvilken glede det da er å ta del i nattverden og minnes det offer som Jesus gav en gang for alle!

Mye å feire
Men menigheten i Konkomba har mye å feire! Familien Esaales fra Wisconsin i USA har arbeidet i nærmere 10 år med å oversette Det nye testamente til Komba-dialekten, og er nå ferdige. Neste år skal dette nytestamente trykkes og menigheten her gleder seg stort over dette. Det vil gi lokalbefolkningen muligheten til å lese Guds ord på sitt eget språk.

14. desember kunne de også innsette to diakoner og to evangelister i tjeneste. Menigheten driver også et kvinnearbeid som er blitt svært populært. Hver måned inviteres det til samlinger hvor temaene handler om "graviditet og prevensjon", "hvordan leve med en ikke-kristen ektefelle", "hvordan leve uten frykt", og "hva gjør vi med mat ofret til avguder - skal vi spise den eller ikke".

23.november kunne ekteparet Leibees feire sin 10 års bryllupsdag. La oss huske dem i våre forbønner!

Ingen kommentarer: