fredag, januar 18, 2013

5000 muslimer vandaliserte hus eid av kopterne brukt til sosiale arrangement

Onsdag kom tusenvis av muslimer ut av moskeen i landsbyen Fanous med hammere og slegger, og ødela en bygning tilhørende den koptiske kirken, mens de ropte islamske slagord. Bygningen er blitt brukt til sammenkomster. Muslimene mente den var i ferd med å bli omgjort til en kirke. Da sikkerhetspolitiet ankom var bygningen fullstendig rasert.

Bygningen på 100 kvadratmeter har huset ulike sosiale aktiviteter i landsbyen Fanous, som ligger i Tamia distriktet i Fayoum provinsen, 130 kilometer sørvest for Kairo. Den koptiske kirken hadde alle papirene i orden med hensyn til denne bygningen, og hadde myndighetenes godkjennelse til å drive sin virksomhet. Blant annet ble det drevet en barnehage i andre etasje.

Men muslimene på sin side insisterte på at bygningen var i ferd med å bli en kirke. Rett før muslimene gikk til angrep hadde det vært et møte mellom borgermesteren i landsbyen, og representanter for lederskapet både blant kopterne og muslimene. De var da kommet frem til enighet om at kun andre etasje skulle rives, mens første etasje skulle bestå. Dette rivearbeidet skulle utføres av et firma.

I mens brukte moskeene i de omkringliggende landsbyene sine høytaleranlegg til å kalle sammen muslimene i disse landsbyene, til å ta beina fatt til landsbyen Fanous for å hjelpe sine trosfeller der, fordi de 'kristne er i ferd med å bygge en kirke'.

Ifølge menneskerettighetsaktivisten Nader Shukry i den koptiske ungdomsorganisasjonen Masporo, deltok 5000 muslimer i angrepet på den koptiske bygningen. De ropte 'Allahu Akbar' mens de pulveriserte bygningen med sine slegger og hammere. I Tamia distriktet og nabolandsbyen Senousen bor et stort antall islamister.

Bildet er fra ødeleggelsen av en koptisk kirke for ikke så lenge siden.

Ingen kommentarer: