lørdag, januar 12, 2013

Fortsatt dramatisk for våre venner i Tasmania i Australia

Denne uka har jeg tenkt mye på våre venner i Tasmania. Når disse linjene skrives lørdag midt på dagen, er det minus 20 kuldegrader utenfor og vi fyrer i vedovnen. Her er det trygt og godt. Våre venner i Australia har kjempet med en kolossal varme, opptil 40 varmegrader og med svære skogbranner.

Jeg skrev forrige søndag om at den anabaptistiske kommuniteten, Rocky Cape Christian Fellowship, hadde unnsluppet brannene mirakuløst så langt. Denne uka ble det kritisk igjen. Mer enn da jeg skrev på søndag. Våre venner har måtte evakuere kvinner og barn, mens mennene har kjempet mot flammehavet. Kraftig vind har ført til dramatiske situasjoner. Det er et stort takkeemne at våre brødre og søstre har klart å forholde seg rolige, og de har opptrådt svært modig i det de har satt sin lit til Herren.

Alle bilene tilhørende kommuniteten er stilt til disposisjon for myndighetenes og naboenes iherdige forsøk på å få bukt med flammene. Kvinnene og barna i kommuniteten er brakt i sikkerhet hos Willi og Erna Martens i Wynyard. Vi snakker om 18 barn og 12 voksne, så en slik redningsaksjon krever sitt. Alle barna er friske og har det bra, og setter stor pris på å få være sammen.

På eiendommen til våre venner råder det en spesiell stemning. Mennene har gått rundt og tatt farvell med husene og trærne - alt det kjære, som kan gå tapt om det verste skulle skje. Det har vært sterke følelsesmessige øyeblikk. De lider også med alle som har mistet sine hjem i flammenes rov.

La oss fortsette å be for alle de som har mistet sine hjem, og la oss be sammen med vennene våre i Rocky Cape at de ikke mister alt de har investert og bygget opp på gården sin.

På bildet sees: Daniel Russel, Benjamin Russel, Pilgrim Christian, Willie Wurtz. Dallas Wurtz. Zane Wurtz, Stanley Hoover, Trevor Russel, Hank Wurtz, Andrew Russel, Justin Hoover, David Waldner, Chris Wiebe og Julian Hoover.

Ingen kommentarer: