torsdag, januar 17, 2013

USA's største baptistmenighet får ny pastor

Med 94 prosent av stemmene på menighetsmøtet ble John Wilkerson (bildet), valgt til å lede First Baptist Church i Hammond, Indiana, med sine 15.000 medlemmer. Han vil bli innsatt som pastor i forbindelse med gudstjenesten 17. februar, og vil fortsette å arbeide for å lege sårene etter at menighetens forrige pastor, Jack Schaap, ble avsatt etter å ha innrømmet et seksuelt forhold til en ung kvinne.

John Wilkerson blir dermed pastor for den største baptistkirken i USA. Menigheten tilhører bevegelsen av 'Fundamental Independent Baptists'. Det betyr at menigheten er en frittstående baptistkirke med en klar konservativ og bibeltrio profil.            

I følge menighetens egen nettside, ble John Wilkerson, ferdig utdannet Hyles-Anderson school i 1989, og underviste så ved menighetens City Baptist Schools før han flyttet til Long Beach i California, for å undervise ved en skole drevet av baptister der. Han ble så rektor ved Calvary Christian School of Baton Rouge i Los Angeles i 1993.

I år 2000 vendte John Wilkerson tilbake til California for å bli pastor for First Baptist Church i Long Beach. Under hans tid som pastor har denne menigheten vokst fra 849 medlemmer, til 1.700. Denne menigheten holder gudstjenester både på engelsk, spansk og koreansk og når mange kirkefremmede.

John Wilkerson, og hans kone Linda, har vært gift i over 23 år, og de er foreldre til ni barn. En av dem, Tyler, døde 17 år gammel i en bilulykke i august 2008. Søndagen etter sønnens død holdt John Wilkerson en tale med tittelen: Gud gjør ingen feil.

Ingen kommentarer: