mandag, juni 18, 2018

Ervin Kohn anmelder rapper for jødehets

I følge nettutgaven til avisen Dagen anmelder Ervin Kohn rapperen Kaleh for jødehets. Det er bra. Uttalelsene til den norsk-iranske er så graverende og forkastelige og krenkende, at samfunnet må reagere. Jeg savner at norske kristenledere kommer på banen og støtter Ervin Kohn og det jødiske samfunnet i Norge. Det har vært veldig taust i det offentlige rom.

Det var fredag at rapperen Keleh deltok på en gatefest i Oslo, i kommunal regi, og hvor kan kom med sin usmakelige jødehets fra scenen. Arrangørene reagerte sterkt og har beklaget det hele. Kaleh ville aller nådigst beklage om noen av de mange barna som var tilstede ble støtt. Men han har ennå ikke kommet med noen offisiell beklagelse, og hans "beklagelse" på Facebook, er senere fjernet. Muligens er hele Facebook-siden hans tatt ned.

Det er ikke første gang den kjente rapperen Kaleh kommer med rasistiske og antisemittiske uttalelser. Det skjedde senest for få dager siden på hans Twitter-konto. Jeg skrev om denne saken på bloggen lørdag.

Ervin Kohn er forstander for Det mosaiske trossamfunn i Norge og nestleder i Antirasistisk-senter.

Ingen kommentarer: