lørdag, juni 09, 2018

Sommerlektyre, del 1:

Her er en av bøkene jeg skal lese denne sommeren. "The Second Calling" er en roman inspirert av livet og tjenesten til Jean Vanier. Den er skrevet av Hans S. Reinders, professor emeritus i etikk ved The Free University i Amsterdam. Han er internasjonalt kjent for sitt forskerarbeid som handler om teologi og funksjonshemming. I det siste har jeg lyttet til en del av hans undervisning som er tilgjengelig via You Tube, og det har hjulpet meg til å se livet mitt som kronisk syk i en annen dimensjon. Anbefales varmt.

Hans S. Reinders skriver godt, veldig godt. Det er som om man lever sammen med de andre i den lille kommuniteten i Betania, lokalisert til en liten landsby i Seville i Spania. Vi kommer tett innpå menneskene der. Her skildres det hverdagslige livet, både for de funksjonshemmende og de som bor sammen med dem som assistenter. Og vi tas med inn i det spanske landsskapet og den spanske kulturen, på godt og vondt.

Men det beste med romanen, så langt jeg har kommet, er at den gir djup innsikt i menneskelivet. Her er lærdommer vi alle kan dra nytte av. Troen på Jesus lyser igjennom alt jeg har lest, og vi får godt innsyn i livet i en kommunitet. Jeg tenker: SLIK vil jeg også leve! Tenk om jeg kunne. Det er min store drøm nå for de årene jeg har igjen. Leve tett innpå andre, i et forpliktende fellesskap, hvor man kan dele hverdagene.

Jeg har kjøpt boken via AdLibris netthandel. Bok og Media i Oslo kan sikkert også hjelpe deg.

Ingen kommentarer: