onsdag, juni 27, 2018

Fire forunderlige måter iranere kommer til tro på Jesus

Jeg har en rekke ganger skrevet om den kolossale vekkelsen i Iran. Den fortsetter med uforminsket styrke. Tusenvis av iranere kommer til tro på Herren Jesus. I siste nr av magasinet Iran and Beyond skriver misjonsorganisasjonen ELAM Ministries, om fire svært overraskende måter iranere kommer til tro. For å si det slik: Det er typisk Herren!

1. GJENNOM KVINNER

Kvinner står overfor mange utfordringer i Iran. Gjennom misjonsarbeidet til Elam Ministries har hundrevis av sønderbrutte kvinner, mange av dem misbrukt, fra alle lag av befolkningen funnet frelse, håp og mening i Jesus. Disse gjenopprettede Guds døtre bringer de gode nyhetene videre til mange andre. Et eksempel er Sofia, en kvinne med stor innflytelse i sin by som medlem av byrådet og leder for et kunstakademi. Etter å ha kommet til tro på Herren Jesus begynte hun å vitne for sin familie, en for en. Etter å ha bedt og fastet inviterte hun til familieselskap. Selskapet varte en hel uke. 24 familiemedlemmer kom til tro på Jesus. Den eldste var 79 år og den yngste bare 8.

2. GJENNOM BARN.

Jesus bruker troen og motet til dyrebare unge troende for å styrke troen til de voksne. 7 år gamle Sara kom til tro på Jesus gjennom de kristne barneprogrammene Elan Ministries sender via satelitt-TV. Hun sparte penger for å kunne kjøpe seg sin egen bibel. Begeistret fortalte hun om dette til sin muslimske onkel som ble rasende. Han ødela sparebøssen hennes og tok alle pengene. Dette var ved juletider og noen kristne bestemte seg for at de ville gi bort julegaver til den bydelen Sara bodde da det var mange fattige familier som bodde der. Ved siden av julegavene ga de også bort bibler. Dagen etter ringte Saras mor til barneprogrammet og Sara spurte om hun kunne få lov å fortelle noe: "Jeg vil bare fortelle hele verden at Gud er så god. Onkelen min ødela sparebøssa mi og tok alle pengene mine, men i går kjøpte Gud en bibel til meg og en notisbok."

3. GJENNOM AFGHANERE

Dette er kanskje det mest forunderlige: Mange iranere ser ned på afghanere og behandler dem dårlig. Men i dagens persisktalende kirke, kommer mange afghanere til tro på Jesus og de vinner igjen iranere. Det er utrolig å se afghanere og iranere side om side i menighetene. Noen av disse afghanerne er blitt pastorer for husmenigheter. En av dem heter Majid. Han kom til tro for flere år siden. Majid og hans kone har ledet over 100 personer til Jesus. De er nå pastorpar i en persisktalende kirke hvor over 20 personer, både iranere og afghanere, nylig ble døpt.

4. GJENNOM IKKE KRISTNE.

Det finnes også flere eksempler på at iranere har kommet til tro gjennom ikke kristne. De snakker varmt om andre de kjenner som har kommet til tro på Jesus og det skaper igjen nysgjerrighet blant iranerne om hvem Jesus er.

Ingen kommentarer: