tirsdag, juni 05, 2018

Bønnesvar på Hebridene

I dag gleder jeg meg veldig sammen med fader Serphim (Leo Aldea), som har svært gode nyheter å fortelle om den siste utviklingen på Hebridene. Det er litt av et bønnesvar han har fått:

"I åtte år har jeg arbeidet helt alene for å etablere Monastery of All Celtic Saints på øya Mull," forteller fader Seraphim.

Nå har Gud sendt tre ortodokse nonner for å hjelpe ham. Jeg merker begeistringen i stemmen til fader Seraphim, når han skriver:

"Ortodoks monastisk liv er tilbake på Hebridene etter mer enn tusen år. De sier at et bilde sier mer enn tusen ord, så her der det, det første ikonet av de hellige nonnene i nonnenes hule. Hulen ligger like ovenfor vårt nonnehus. Ikonet som forestiller de tre hellige nonnene, skjult i jordens skjød, ble ferdig akkurat på samme tidspunkt som når de tre søstrene kom. Ingenting av dette var planlagt, men alt var planlagt av Hans kjærlighet."

Fader Seraphim fortsetter:

"Ikke noe av dette var planlagt, men søstrene kom altså på festdagen for Hl.Elena Diveyevskaya, den første nonnen som hl. Serafim av Sarov fikk ansvaret for. Hl.Serafim av Sarov, er min hellige beskytter, og han følger nok med meg til tross for min syndighet og mangel på dyder. Hjertet mitt er stille i beundring for Kristi forsørgelse og kjærlighet og velsignelse over vårt enkle kloster. Jeg håper hjertet mitt forblir stille, fordi den er så vakker denne stillheten. Be for oss og fortsett med å støtte Guds arbeid på de keltiske øyene. Vi ber for dere alle."

Ingen kommentarer: