lørdag, juni 23, 2018

En forunderlig historie om de koptiske martyrene - Gud tar vare på sine

Mama Maggie er blitt en kjent og kjær skikkelse for mange kristne i Norge. Det skyldes ikke minst den fremragende velskrevne biografien til Eyvind Skeie (bildet).

I går fikk jeg siste nummer av magasinet Stefanus i posten. Det var svært gripende å lese historien som Johannes Morken gjenforteller i en artikkel han skriver om Mama Maggie.

Jeg var kanskje en av de aller første i Norge, kanskje den første til å fortelle om de 21 kopterne som ble drept for sin tros skyld i Libya. Det vil si, det var 20. Den 21'de var en muslim fra Ghana, som ble en kristen på grunn av det sterke vitnesbyrdet til de 20 kopterne og som ble halshugget sammen med dem. Jeg kan ennå huske at jeg fikk mange henvendelser etterpå om dette kunne medføre riktighet.

Nå forteller Mama Maggie noe som til nå har vært helt ukjent. Hun har det fra førstehånds kilder og hun sier selv at de er pålitelige. Det er ingen grunn til å tvile på det.

I forbindelse med møtene hun hadde for Stefanusalliansen nå i månedskiftet mai-juni fortalte hun historien om mannen IS-krigerne i Libya hadde leid inn som vakt for de 21 mennene. Mannen har fortalt at han så et syn, da de 21 skulle drepes i tur og orden. Himmelen ble mørk. I synet steg en svart drage opp fra vannet for å angripe hver og en av dem. Deretter så han en hvit ørn stige ned fra himmelen. Mennene i oransje kledde fangedrakter ble plutselig hvite foran øynene hans, og en hvit hest kom for å hente hver og en av dem.

Deretter faller mannen bevisstløs om. Han ble brakt til et sykehus der han ikke sov på tre netter, han var redd og skalv. Faren trodde at årsaken var at noen av de kristne hadde gjort noe med ham. Derfor fikk han tak i en kristen mann til å be for sønnen. Til denne mannen fortalte så vakten om synet han hadde sett. Denne historien har gjort et stort inntrykk i Egypt. Det gjorde det også på meg.

Ingen kommentarer: