tirsdag, juni 12, 2018

Herre, hjelp meg til å være snillere mot meg selv

Herre, tilgi meg at jeg har hatt det så travelt alltid. Jeg skulle ha vært mye snillere mot meg selv. Ikke utsatt så mange ting, men tatt mer vare på hverdagene, de små øyeblikkene. Latt flere ting ligge, og heller tatt den turen ut i skogen jeg tenkte jeg skulle ha gjort. Eller lagt meg på sofaen og dormet, og sluppet tak i alle utfordringene og problemene som måtte løses - trodde jeg.

Jeg skulle løpt mer, kastet arbeidsveska og tatt på turskoene og dratt til fjells. Jeg skulle tatt meg tid til å lytte til fuglene, latt humla suse, og ikke vært så seriøs.

Tilgi meg at jeg har brukt så mye tid på det som virkelig ikke betyr noe, og på vrange og vriene mennesker, som ikke har villet meg noe godt. Dermed har det blitt mindre tid på de som elsker meg, som bryr seg om meg og som vil meg vel.

Herre, slik sitter jeg å tenker mens jeg oppholder meg på Nevrologisk sengepost på Lillehammer sykehus. Jeg snakker med deg innimellom samtalene med nevrologen, fysioterapeuten og sykepleieren. Takk for disse gode menneskene som bryr seg om meg og vil gjøre det de kan for at hverdagene mine blir bedre. Herre, nå håper jeg det er en sammenheng mellom medisinene jeg tar og svimmelheten, og at det å redusere mengden medisin vil gi meg bedre livkvalitet. Det er ikke til å holde ut å være så svimmel og ustø.

Takk for kona mi, Herre, som har vært sammen med meg hele dagen. Støttet meg. Hvilken skatt, hun er. Takk for det gode vennskapet. Herre, du vet hvor høyt jeg elsker henne.

Og deg.

Jeg lærer noe hele tiden. Jeg skulle ønske jeg hadde hørt bedre etter og gjort flere av de tingene jeg drømte om.

Nå er noen av de drømmene uoppnåelige. Jeg får ikke den tiden tilbake.

Men, Herre, la meg bruke tiden jeg har nå - både til å hvile, le, drømme, nyte og hjelp meg med dette ordet: selvivaretagelse.

Det er jammen et vanskelig ord, Herre.

Og du vet, Herre, at jeg ikke kommer til å klare å gå ut på moltemyra senere i år, for beina bærer ikke, men husk at jeg ønsker meg to ting når jeg kommer til himmelen: en moltemyr og en soft ice maskin.

Ingen kommentarer: