mandag, juni 04, 2018

Gud tester deg

"Vi har ingenting i oss selv. Det ekte livet i oss kommer fra en annen. Nattverden taler sitt tydelige språk: "Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere." Vårt åndelige strev kan bare forberede oss på å ta imot Gud. Det kan bryte ned motstanden og gjøre oss åpne og mottakelige. Men livet selv kommer alltid fra en som er uendelig mye større enn vi.

Din misforståtte selvtillit skal forvandles til tillit til Gud. I denne prosessen kan synden spille en viktig rolle. Synden avslører sannheten om deg selv, og det er bare sannheten som gjør deg fri.

Vi mennesker har mye potensielt opprør mot Gud i oss selv, uten at vi vanligvis er klar over det. Jeg kan tro at jeg er tålmodig og kjærlig, bare fordi jeg ikke har problemer med omgivelsene mine. Men kanskje det heller skyldes omgivelsene. Det er ikke så vanskelig å være vennlig og god sammen med vennlige og gode mennesker.

Gud tillater og planlegger endel hendelser som en utfordring og en test på hva som virkelig bor i oss. Kanskje han sender noen som er irriterende og går meg på nervene. Hvis jeg da blir utålmodig og sint, har jeg en grunn til å takke Gud fordi han befrir meg fra illusjonen om at jeg er god i meg selv.

Du kan være takknemlig for alt som lærer deg til å stole mindre og mindre på deg selv og mer og mer på ham som elsker deg og alt han har skapt."

- Wilfrid Stinissen i boken: I Guds tid. Verbum 1994, side 176.

Ingen kommentarer: