tirsdag, juni 05, 2018

Kristne i Tsjetsjenia er livredde etter blodig angrep

Kristne i Tsjetsjenia er redde. 19. mai angrep fire bevæpnede menn Erkeengelen Mikaels kirke, som er en russisk-ortodoks menighet, i Grosny. Minst syv mennesker ble drept, en av dem en kirkegjenger og to politimenn. De fire angriperne ble også drept. To andre politimenn og en annen kirkegjenger ble skadet og blir fortsatt behandlet på sykehus.

Jeg har skrevet om saken tidligere her på bloggen. Men nye opplysninger fra International Christian Concern viser at de kristne i Tsjetsjenia er blitt veldig skremt etter det som skjedde i mai, og de frykter nå at slike angrep på kristne skal bli en del av normalen. Det gjelder såvel ortodokse som evangeliske kristne.

Republikken Tsjetsjenia ligger mellom Det kaspiske hav og Svartehavet i Russlands sørvestlige hjørne. Landets hovedstad, Grosny, ble nesten helt ødelagt under Den andre tsjetsjenske krigen i 1999-2000. Den bygges nå opp igjen.

Det var ti kirkegjengere som befant seg i Erkeengelen Mikaels kirke denne dagen i mai. Sidedøren til kirken var stengt, men hoveddøren sto åpen. Hadde sidedøren også vært åpen ville angriperne ha skutt folk i ryggen. Iløpet av gudstjenesten hørte de som var tilstede noen rope: 'Allahu Akkbar'. De var ikke sikre på hva som holdt på å skje, men noen av de tilstedeværende løp mot hoveddøren for å prøve å stenge denne. Angriperne skjøt da mot døren, og drepte noen og skadet andre. Før politiet rakk å komme til stedet, knuste angriperne et vindu i kirken og kastet inn en Molotov cocktail. Til alt hell eksploderte den ikke. Da politiet ankom begynte både angriperne og politiet å skyte, og de fire angriperne ble drept. IS har påtatt seg ansvaret for angrepet.

La oss huske våre tsjetsjenske trossøsken i våre forbønner. De er modige, men redde.

Ingen kommentarer: