onsdag, juni 20, 2018

Jøder i Sverige tvinges til selv å ta ansvar for sin sikkerhet

I motsetning til øvrige land i Norden får jøder i Sverige bare politibeskyttelse ved særskilte behov. Det fremkommer i en artikkel publisert av den svenske avisen Expressen i går.

- Det burde ikke være vårt ansvar å sørge for at vi er trygge, sier Aron Veständig, som er leder for Stockholms jødiske forsamling til avisen.

I desember i fjor ble molotov-cocktails kastet mot synagogen i Göteborg. Det kunne ha gått riktig galt. Et 40-talls jødiske ungdommer hadde da en fest i den jødiske forsamlingens lokaler. De luktet røyk. Heldigvis regnet det i Göteborg denne kvelden, og brannen ble slukket av seg selv. Men i følge brannvesenet hadde brannen kunne spredt seg til hele lokalet.

Nå står tre menn tiltalt for ugjeningen: en palestiner, en syrer og den tredje en statsløs mann. De er tiltalt for grov mordbrann. Rettssaken startet i forrige uke og dom ventes i løpet av sommeren.

Brannen i Göteborg er en påminnelse om hvor utsatt våre jødiske venner også er det i Norden. Dessverre er ikke beskyttelse av jøder en prioritert oppgave for svensk politi eller svenske myndigheter. Det er en skam!

Her er em link til artikkelen i Expressen:

https://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/sveriges-judar-tvingas-ta-ansvar-for-sin-egen-sakerhet-/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=facebook&social=fb

Billedtekst: Den jødiske synagogen i Stockholm. Foto: Wikipedia

Ingen kommentarer: