fredag, juni 08, 2018

Bibeloversetter unnslapp døden på mirakuløst vis

Det var tidlig om morgenen 23. mai i den vestlige delen av Kamerun. En bibeloversetter gikk ut av huset sitt og var på vei ut på markene sine, da han litt lenger nede i veien oppdager en hvit bil som kommer kjørende i hans retning. Plutselig begynte kuler å hvine rundt ham:

"Men ved Guds kraft, så var jeg i stand til å rømme unna. Ingen av kulene rammet me, og jeg unnslapp. Jeg skjulte meg inne i bushen," forteller bibeloversetteren, som av sikkerhetsmessige årsaker må være anonym. Hendelsen er først blitt kjent nå.

Han var vitne til at mennene i bilen tok seg opp til huset hans. Huset var bygget av hans far, og han hadde håpet å gi det videre til sine barn, forteller han til Mission Network News.

"De slo i stykker alle vinduene og dørene før de satte fyr på huset."

Huset ble fullstendig ødelagt i brannen. Ingenting ble reddet. Alt ble flammenes rov. Heldigvis var verken bibeloversetterens kone eller barn hjemme. De lever nå ute i bushen, uten noen ting. De er svært plaget av mygg. Hans mor er også sammen med de. Bibeloversetteren, som arbeider for Wycliffe bibeloversettere, sier at han og hans familie setter sin lit til Gud. La oss be for denne familien som har mistet alt de eier.

Wycliffe bibeloversettere har arbeidet i Kamerun i omlag 25 år.

Ingen kommentarer: