tirsdag, mai 03, 2022

Finland mangler bevissthet om antisemittisme i eget land


Vårt kjære naboland Finland har et stykke vei å gå med hensyn til antisemittisme. Det vitner denne artikkelen om. Den er hentet fra "European Coalition for Israel", og er skrevet i forbindelse med Katharina von Schnurbeins Finlands besøk nylig. Katharina von Schnurbein er EU-koordinator i kampen mot antisemittisme. Her er hun sammen med grunnleggeren av "European Coalition for Israel", Tomas Sandell på organisasjonens årlige konferanse i Det europeiske parlamentet. Her følger artikkelen: 

Helsingfors - EU-offentlig tjenestekvinne Katharina von Schnurbein har utført sitt først offisielle arbeidsbesøk til Helsingfors, i kapasitet av å være EU-koordinator i kampen mot antisemittisme. I løpet av sitt tre dager lange besøk talte hun i det finse parlamentet og møtte med representanter fra regjeringen på seniornivå, for å oppmuntre Finland til å ta i bruk IHRAs arbeidsdefinisjon av antisemittisme. Finland er i dag en av kun noen få EU-medlemsstater som ikke har tatt i bruk arbeidsdefinisjonen.


ECIs Tomas Sandell deltok i deler av programmet, som inkluderte en privat middag i boligen til Israels ambassadør til Finland, Hagit Ben-Yaakov, så vel som en paneldiskusjon på Den europeiske kommisjonens representasjon i Helsingfors. Her er noen utdrag fra budskapene hennes:

- Finske myndigheter har gode intensjoner med mangler bevissthet om antisemittismen som et reelt problem i Finland. I følge EUs egen spørreundersøkelse har Finland den laveste bevisstheten om antisemittisme i alle EUs medlemsstater.
- Finland er det eneste landet som ikke bruker ordet "Holocaust" i sitt offisielle navn på Den internasjonale Minnedagen for Holocaust den 27. januar.
- EU har åpnet prosedyrer for brudd på avtale, siden de ikke har implementert EU-lovgivning når det kommer til fornektelse av Holocaust og hatprat.
 -Videre har mange EU-land uttrykt bekymring over et nytt lovmessig initiativ i det finske parlamentet som vil forby kosherslakting.

 Von Schnurbein påpekte at et kosherforbud vil skape et krympende rom for jødisk liv i Finland, og at debatten som sådann er problematisk, siden den gir intrykk av at jøder og muslimer på en måte er primitive, og at deres verdier ikke passer med den europeiske livsstilen. Som et resultat av dette er det mange jøder i dag som vurderer å forlate Europa. "Men husk", advarte hun, "når jøder føler at de må forlate Europa så har det aldri endt godt."
 

Ingen kommentarer: