torsdag, mai 05, 2022

Ukraina: Israelsk medisinsk personell og jødiske frivillige hjelper tusenvis å takle krigens virkninger


Israelske leger og jødiske grupper hjelper tusenvis av ikke-jøder over hele Ukraina med å håndtere virkningene av den russiske invasjonen i landet.

Det skriver Jewish Telegraphic Agency.

I nærheten av Lviv vest i Ukraina har et feltsykehus satt opp forrige uke av den israelske regjeringen med leger og sykepleiere fra Schneider Children's Medical Center nær Tel Aviv behandlet minst 160 pasienter, de fleste av dem barn, siden det åpnet tirsdag. 

Det er 66 senger og dusinvis av ansatte og frivillige som jobber sammen med det medisinske personalet fra Schneider-senteret ved Israels Kohav Meir-sykehus - et navn som betyr "skinnende stjerne" på hebraisk, men som også refererer til Golda Meir, en tidligere israelsk statsminister som ble født i Kiev og blir sett på som en inspirasjon av mange ukrainere.

Israel og USA er blant en håndfull land som har opprettet feltsykehus i Ukraina. Den israelske er satt opp for å behandle rundt 150 pasienter daglig, ifølge Israel Hayom.

De fleste av pasientene har problemer som ikke er relatert til kampene, men har mistet tilgangen til medisinsk behandling på grunn av det.

Billedtekster: Fra ødeleggelsene etter russiske angrep mot Kyiv. Bilde 2: Deler av det israelske feltsykehuset i Lviv. Foto: Jewish Telegraphic Agency.


Ingen kommentarer: