mandag, mai 30, 2022

Muslimer fra Libya vender seg til kristendommen til tross for forfølgelse


Libya (MNN) — Over hele Midtøsten og Nord-Afrika vender folk seg bort fra islam og følger den oppstandne Jesus.

Libya

Men i Libya møter nye troende ofte fiendtlighet både fra myndigheter og fra deres familier. Hvorfor skulle de risikere forfølgelse for å følge Jesus?

Sammy jobber i en tjeneste som opererer utenfor Europa, men involverer libyere som når andre libyere. Han sier hele oppfatningen av islam er i endring, spesielt blant unge.

Han gir to hovedgrunner. «Den første involverer ekstreme islamske bevegelser, som ISIS eller al-Qaida. De fleste muslimer misliker virkelig disse bevegelsene, og de ser på det som en korrupsjon av islam.»

"For det andre forteller den eldre generasjonen historier om kvinner, om familie, om hvordan de skal leve, som er fullstendig frakoblet den moderne virkeligheten som unge mennesker vokser opp i."

Faktisk identifiserer mange libyere seg nå som ikke-troende. Sammy sier at det er det første skrittet for noen mennesker. De vet at de ikke er muslimer, men de vil likevel lære om hvem Gud er. "Vi bruker ofte tre til fem år på å samhandle, snakke og dele, og lytte til det samme individet før de når et stadium av å forstå at Kristus faktisk døde for dem."

Hvordan be

Be Gud om å styrke og gi den libyske kirken vekst. Be også om at libyske kristne vil oppmuntre hverandre når de møter disse mange utfordringene.

Libya fungerte en gang som et knutepunkt for den eldste kristendommen. Siden den muslimske erobringen har de troende vært få og spredt. Sammy sier: "Tenk på gleden ved å jobbe i Libya på dette tidspunktet. For første gang på 1200 år er det en liten begynnelse av en ny libysk kirke. Det er så spennende."

Bildet viser biler parkert foran en moske i Tripoli, Libya. (Foto med tillatelse av Hakeem.gadi, Public domain, via Wikimedia Commons)

- Mission News Network/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: