søndag, mai 29, 2022

Iran koreograferer sin egen "forargelse" rundt Jerusalem-dagens flaggmarsj


Det iranske regimet følger Jerusalem nøye mens Jerusalem-dagen finner sted i Israel på søndag, spesielt for å se hvordan det kan prøve å gi næring til konflikten.

Det skriver nettutgaven til The Jerusalem Post i dag, søndag 29.mai, her i min oversettelse:

"Iran vet at det mangler noen alternativer for å oppmuntre palestinere til å angripe Israel fordi media ikke har stor innflytelse over palestinske lesere og Iran har tidligere ikke klart å oppnå gevinster mot Israel. Likevel gir Jerusalem-dagen Iran en ny mulighet til å blåse liv i flammene.

Midt i økonomiske problemer hjemme og usikkerhet følt av iranere angående infrastrukturproblemer etter at en bygning kollapset på fredag i Abadan, forsøker Iran å fremheve spenningen i Jerusalem når de ikke er på hjemmebane. Det kommer tydelig fram i Irans dekning av sammenstøtene i Jerusalem, så vel som uttalelsene fra grupper knyttet til Iran, som Hizbollah og Hamas.

Blant de første iranske rapportene var på Fars News søndag som hevdet at det var et «sionistisk angrep på Al-Aqsa-moskeen». Artikkelens oppfatning er at ethvert jødisk besøk på Tempelhøyden er en konspirasjon som involverer «sionistiske bosettere».

Iran har sagt at flaggmarsjen, satt til senere på dagen, "kan [føre til en] eksplosjon i de palestinske områdene på grunn av advarslene fra de palestinske gruppene om å svare." Dette betyr at Iran ønsker å bidra til å koreografere disse spenningene for sine egne interesser.

Iranske medier bemerket at palestinere hadde barrikadert seg inne i moskeen. Den iranske rapporten sa at israelske «regimestyrker lenket dørene til al-Qibli-bønnehallen i morges og omringet de palestinske tilbederne der inne».

Iranske medier la også merke til de forskjellige rutene for flaggmarsjen og undersøkte de forskjellige delene av den gamle byen som kan bli berørt. «Det sionistiske regimets politi har identifisert to ruter for marsjen i dag og har latt de sionistiske nybyggerne fritt velge en av disse to rutene. Den første ruten, som er kortere, starter fra Vest-Jerusalem og etter å ha passert Bab al-Khalil [Hebron] – en av de historiske portene til den gamle delen av Jerusalem, går den foran Vestmuren].”

"Marsjen ser ofte sammenstøt mellom palestinere og bosettere og israelsk politi på den andre siden," la rapportene til.

Iranske medier dekket også de jødiske besøkene til Tempelhøyden og bemerket: «I går oppfordret palestinske grupper, inkludert Hamas, alle palestinere til å komme til Al-Aqsa-moskeen i dag, søndag, for å hindre sionistene i å invadere og vanhellige dette hellige stedet. ”

Poenget med de nylige spenningene er at Iran tror at dette vil føre til «intense spenninger mellom palestinerne og sionistene på grunn av det israelske regimets stahet og insistering på å angripe Al-Aqsa-moskeen». Denne påstanden er et oppspinn, men det er en som Teheran ønsker å presse på for å blåse opp ilden av unnskyldninger angående volden som kan bryte ut.

På samme måte som Hizbollah har forsøkt å forbli relevant etter å ha prestert dårlig i de siste libanesiske valget, prøver det iranske regimet å gjøre det samme. I fjor oppfordret Iran Hamas til å forberede massive salver med raketter rettet mot Israel som forberedelse til konflikt.

Iran har brukt de nylige spenningene som en unnskyldning for å forberede flere droner for angrep på Israel. Det siste året har det vært en stor økning i disse dronetruslene. Men for at Iran skal kunne bruke våpnene sine, krever det en slags økning i konflikten mellom Israel og palestinerne for å bruke den konflikten som dekning for sitt eget engasjement.

Billedtekst: Medlemmer av en spesiell IRGC-styrke deltar på et møte som markerer den årlige Quds-dagen, eller Jerusalem-dagen, den siste fredagen i den hellige måneden Ramadan i Teheran, Iran 29. april 2022.

(bildekreditt: MAJID ASGARIPOUR/WANA (VEST ASIA NEWS AGENCY) VIA REUTERS)/The Jerusalem Post.

Ingen kommentarer: