lørdag, mai 21, 2022

Reddet av et edderkoppnett


Klosterforstanderen Nataniel forteller om en novise som hørte til klosteret Theotokos. Den kommende munken ble jaget av noen andre menn. De var kommet for å drepe ham. "Kyrie eleison", ba novisen inderlig. Idet han løp til noen ruiner, for å gjemme seg der, oppdaget han en hule. Novisen krøp inn i den mørke hulen. Da kom det en edderkopp, og edderkoppen spant et stort edderkoppnett foran inngangen til hulen. Da mennene kom som ville drepe ham, oppdaget også de hulen, men trodde ikke novisen var der, siden hulen var dekket av edderkoppnettet! 

"For han gjemmer meg i sin hytte på den onde dag, han skjuler meg i sitt skjermende telt, På en klippe fører han meg opp. Nå løfter jeg mitt hode høyt over mine fiender rundt omkring meg. Jeg vil ofre jubeloffer i hans telt. Jeg vil synge og lovsynge for Herren. Herre, hør min røst når jeg roper, vær meg nådig og svar meg" (salme 27,5-7)

Hentet fra boken om klosterforstanderen Tikhon (Secretareva): Novise i Gudføderskens kloster. Oversatt til norsk av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: