tirsdag, mai 31, 2022

Ukrainsk pastor bortført av russiske tropper


Ukraina (MNN) — En ukrainsk pastor, Alexander Salfetnikov, ble bortført av russiske soldater 17. mai i Kharkiv-regionen. Han er pastor i den evangelsiske menigheten 'Evangeliets lys' i byen Balakleya.

Til tross for harde kamper i området ble han igjen for å ta seg av de som ikke kan flykte. Todd Nettleton som arbeider for misjonsorganisasjonen The Voice of the Martyrs USA sier: "Så for over en uke siden nå ble [han] arrestert av russiske tropper og tilsynelatende skadet. Vi vet ikke om han ble skadet mens han satt i varetekt. Men etter sigende er han under medisinsk behandling, og blir fortsatt holdt fanget av de russiske troppene.»

Kampene i Kharkiv-regionen tok en vending tidligere denne måneden da ukrainske tropper presset det russiske militæret helt tilbake til grensen.

Byen Kharkiv er for øyeblikket trygg for beskytning, men mange mennesker i avsidesliggende byer bor fortsatt i kjellere. Nettleton sier: "Salfetnikov var i den delen som er mest berørt av den russiske invasjonen. Likevel valgte han å bli der fordi han ønsket å tjene flokken sin. Han ønsket å tjene Kristus. Jeg tror vi kan be for at andre troende skal ha det samme uselviske motet til å legge til side sin egen sikkerhet og kanskje sine egne ønsker. "Han trodde at det viktigste akkurat nå er å tjene Herren og tjene hans folk."

Be for Salfetnikovs løslatelse, samt sikkerheten til hans kone og svigersønn, hvis oppholdssted er ukjent.

Toppbildet viser pastor Alexander Salfetnikov under en gudstjeneste. (Bilde med tillatelse fra The Voice of the Martyrs USA på Facebook)

- Kevin Zeller/Oversatt fra Mission Network News av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: