søndag, mai 15, 2022

Påske nummer to - Gud gir en ny mulighet


I DAG på Guds kalender:

I Y A R 1 4

IYAR 14 5782 = 15. MAI 2022

Vi er midt i den andre måneden i det åndelige året. Fullmånen på nattehimmelen minner oss om at det er månedens fylde. Det er nøyaktig en måned etter påske. Så hva annet er viktig med denne dagen? Det kan du lese om i 4.Mosebok 9.

Israelittene gikk inn i sitt andre år i ørkenen og noen av dem kunne ikke feire påske den 14. Nissan fordi de hadde vært blant de døde. De ønsket å feire men kunne ikke fordi de ble ansett som "urene" under høytiden. Moses sa til dem.. "Vent, så vil jeg høre på hva Herren vil befale om deg." Herren ba Moses fortelle Israels barn at de kunne gå inn. Påske på den 14. dagen i den andre måneden - det er Iyar 14 - selv om de gikk glipp av det første gang i måneden Nissan.

Så vidt jeg vet, er påsken den eneste fastsatte tiden hvor Herren ga en «andre anledning». Jeg tror dette er fordi han ikke vil at noen av oss skal gå glipp av kraften i påsken – vår forløsning gjennom Jesus. Det er som om Han sier - ikke gå glipp av dette!

Hvis denne "andre sjansen" ble gitt i den gamle pakt-- hvor mye MER er vår forløsning tilgjengelig under den nye og bedre pakt! Det er her nytt liv begynner. Hvorfor skulle hele skapelsen dukke opp i livet fra bakken og ikke oss- kronjuvelen i Hans skapelse?

Måtte vi i dag meditere over Jesu kjærlige godhet, vårt påskelam... og kanskje ta imot Ham for første gangi vårt hjerte. Det er aldri for sent --- for Han er Gud for andre sjanser og gleder seg over å forløse oss!

I sin hvile-

Christine Vales/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: