tirsdag, juni 24, 2008

Sjefredaktør skeptisk til Lakeland-vekkelsen


Jeg merker meg at sjefredaktøren for det anerkjente tidsskriftet Charisma Magazine nok en gang uttrykker sin skepsis og uro rundt den såkalte Lakeland-vekkelsen. Med overskriften "Bam! Pow! Når forbønnstjenesten blir voldelig" advarer J. Lee Grady (bildet) mot å tenke at det er ok å slå, sparke eller dytte mennesker i forbindelse med forbønn. Det er journalist Tarjei Gilje som skriver dette på nettsiden til Dagen/Magazinet. Det er på YouTube at Lee Grady gjengir eksempler på at Bentley både har sparket og dyttet mennesker han har bedt for, under henvisning til at Den Hellige Ånd har bedt ham om å gjøre det! Det er kjent fra den pinsekarismatiske historien at den engelske helbredelsesevangelisten Smith Wigglesworth ved noen tilfeller slo den han ba for, og Bentley tar dette til inntekt for seg selv. Sjefredaktøren fra Charisma Magazine kan fortelle om flere mennesker som har kommet til fysisk skade ved at Bentley har slått dem. Jeg vil tro også flere kan ha fått psykiske skader av dette. Ved siden av dette har Todd Bentley et betydelig forklarelsesproblem. Det finnes nemlig intet bibelsk eksempel på noe lignende. Verken Jesus eller apostlene slo noen av de som de ba for. Det er nesten absurd å tenke seg det en gang. Når Jesus møtte lidende mennesker møtte han dem med stor medlidenhet, oppmerksomhet, ømhet og kjærlighet. Jeg synes det er merkelig at ikke flere av de som har vært tilstede i Lakeland av norske kristenledere ikke stiller spørsmål ved dette. Sjefredaktør Grady stiller forøvrig et meget godt spørsmål når han skriver: - Hvorfor tror vi at flere mennesker på gulvet er lik mer salvelse, spesielt når evangelisten dytter folk overende?

9 kommentarer:

Morten Tobias sa...

At kristenledere inkl. min egen pastor Geir johannesen omfavner denne vekkelsen syntes jeg er skummelt.
Jeg er bare blitt mer og mer overbevist om at dette ikke er en genuin vekkelse. At folk kan bli frelst, helberedet og oppleve Gud der har jeg ingen problemer med å tro. Gud er større enn vår teologi og våre feil.
Vet ikke om noen av dere kjenner til Majore Goertner, helberedelsesevangelisten som filmet seg selv og viste hvordan han spilte kristen og holdt svære møter. Møtene hans samlet masse folk. Flere skal ha blitt helberedet på tross av Goertner.

Nå sier jeg ikke at Todd bentley ikke er kristen. Jeg tror Todd bentley er en forført kristen. Han har åpnet opp for engler og oppleveler som faller utenfor skriften. Han har fått flere budskap som går fullstendig imot skriften. Han snakker om at Gud har så dårlig tid i disse dager at han 'imparterer' karakter. Gud har altså endret seg og hadde Moses levd i dag hadde han sluppet 40 år i ørkenen.
Han forteller om en opplevelse hvor herren ber ham ikke snakke om Jesus fordi menigheten sitat' tror allerede på Jesus, men de tror ikke på engler og det overnaturlige'. Vil Herren noen gang peke på noe annet enn Jesus Kristus? Sa ikke paulus til korinterene at han ikke ville vite noe annet enn Jesus Kristus og han korsfestet.
Todd Bentley snakker om finansengler, Helberedelses engler, profetiske engler, åpenbaringsengler. I flere av møtene påkaller han englene, ilden og herligheten. Hvorfor ikke påkalle Jesus Kristus?
Todd Bently assosierer seg med den falske latter rain profeten Bob Jones og Patricia King. Han regner Bob Jones for å være en åndelig far og omtaler han som den store seer profeten. Hvis du ønsker å lære mer om Kansas city profetene, latter rain bevegelsen og hovedaktøren Bob Jones så sjekk ut Ernie Gruen rapporten. (Jeg syntes den er så viktig at du nesten burde linket til den Bjørn )

Videre er det Todd bentley som stadig blir full i ånden og sjangler av gårde, rister og snøvler. Jeg evt at Ånden kan påvirke kroppen fysisk, men jeg har vanskelig for å tro at den gjør folk så fulle at de ikke kan gå, stå eller tale. Tenk bare på den skarpe talen Peter avleverer etter pinsfesten. Ikke noe snøvling der, men klar tale. Ikke noen proklamasjon om hvor full han er i ånden, men budskap om omvendelse.
Mange av klippene jeg har sett med TOdd bentley er tragi komiske. Selv om det er tragisk, så er det vanskelig å ikke le.

Jeg svaner bibelsk bedømming av Lakeland. Alt Geir Johannessen kunne si var at Guds nærvær var så sterkt der nede. Ingen bibelsteder ble brukt. Einar ekerhovd beskriver en ny brann, en lengsel etter å se det samme skje her, men ingen bibelsteder.

Geroge Wood derimot har brukt Bibelen og funnet ut at Lakeland kommer til kort.

Bjørn Olav sa...

Morten: Om du kan hjelpe meg å legge ut den linken du henviser til er jeg glad for det. Jeg kan lite med data.

Anonym sa...

Her er linken.
http://intotruth.org/kcp/Abberent%20Practises.pdf

Guds fred!

Morten Tobias

Anonym sa...

Todd Bentley påstår at Den Hellige Ånd har bedt han sparke og dytte mennesker. Sjekk ut denne linken:

http://www.fellowshipofthemartyrs.com/todd_bentley_fresh_fire_lakeland.htm

Det er helt utrolig! jeg blir meget betenkt. Dette kan da ikke være av Gud! Eller hva?

Stener

Morten Tobias sa...

http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=14787

Einar ekerhovd sier nå at dette er fra Gud. Han argumenterer med at siden Jesus opphøyes må det være Gud.

Hva med lysbærerene?
Hva med mormonerne?
Hva med Marjore Goertner?
Hva med Peter Popoff?

Opphøyde/opphøyer ikke alle de overnevnte Jesus?

Paulus advarer mot dem som forkynner en annen Jesus (opphøyer en annen jesus), et annet evangelium. Legg merke til at de forkynner om Jesus, men ikke på en rett måte.

Sitat Einar:
For det første er det viktig å poengtere at mye av kritikken kommer fra folk som verken har vært her eller satt seg skikkelig inn i hva som skjer i Lakeland, Florida.

Jeg har ikke vært der, sant nok, men hvorfor må man være der. Paulus selv om han var fraværende i kjødet, skrev brev og tok for seg vranglæren i korint.
Og hvordan kan Einar slå fast at kritikere ikke har satt seg inn i vekkelsen? Mitt inntrykk er heller det at mange kritikere nettopp er dem som virkelig har satt seg inn i denne vekkelsen.

Det forundrer meg at Einar Ekerhovd som er utdannet teolog ikke ser noen problemer med englefokuset, ubibelske åpenbaringer, himmelreiser, assosiasjoner til KCF/Latter Rain osv.

Det hadde vært interessant å fått svar på en del av disse tingene av Einar ekerhovd.

Geir Rune L@rsen sa...

Jeg tror vi alle må være årvåkne i dette som nå skjer...

William barnham's (jesus only kristen, Nardus med torkel terkelsen har ham som forbilde) engler " wind of change og Emma"
Er de samme engler som taler igjennom bob jones og nå todd bentley....

Obs obs...dette er en forførelse og de som følger i disse fotspor vil ende i fortapelsen...

Den siste tid er ikke de store vekkelsers tid, men tider med stor åndelig forrviring, se til at ingen tar fra deg seierskranse...mennesker idag er ofte opptatt av det som er spektakulært med opplevelser som tegn og under som sannhetsvitne...

Den sunne lære er den lære som vektlegger kristus og korsets dårskap sammen med omvendelse fra døde gjerninger sammen med helliggjørelse gjennom den hellige ånds ledelse...

Det som klør i øret er lykkekristendom uten omvendelse, vektlegging, dyrking og tilbedelse av DHÅ...usunn fokus på engler syner ,tegn og under...

Desverre er det slik at mange idag vil ha denne lette form for kristendom det vil bli deres fall....

Anonym sa...

"Videre er det Todd bentley som stadig blir full i ånden og sjangler av gårde, rister og snøvler."
Det samme kan dere finne på denne lenken: http://www.bedrag.no/index.htm

Klikk på videoen så ser dere det samme. Dette er én av grunnere til at jeg tar avstand fra slike forkynnere.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Av en eller annen årsak forsvant et innlegg som omhandler Lakeland vekkelsen fra kommentarfeltet. Det er mulig jeg har kommet i skade for å avvise det når jeg fikk det til moderering. I såfall beklager jeg det, og ber om at innsenderen sender det på nytt. Det er viktig at flere får lese dine synspunkter!

Anonym sa...

Guds Frid!
Om ni vill läsa om Lakelandsväckelsen,så gå in på tidenstecken.se och där står det om detta.I tredje raden står det om hur Svenskar uppfattar denna s.k. väckelse.
Det är många frågor som dyker opp!
Det stämmer ju inte med Guds ord!
Guds välsignelser.
Karin