tirsdag, juni 10, 2008

Hvordan Gud leder, del 3


I boken "The Four Loves" skriver C.S. Lewis: "Alt som ikke er evig, er for evig ubrukelig." Jeg synes det er godt å ha i mente når vi nå samtaler med hverandre om Guds ledelse. Til den kristne forsamlingen i Kolossæ skriver apostelen Paulus: "Er dere da oppreist med Kristus, så søk det som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høyre hånd. La deres sinn være vendt mot det som er der oppe, ikke mot det som er her på jorden." (Kol 3,1-2) Å ha sitt sinn vendt mot det himmelske, er det rette utgangspunktet når man søker hva som er Guds vilje. Det er jo det Jesus lærer oss når Han lærer oss å be Fadervår. Han begynner med Gud. Han ber oss om å vende oss til Gud, og når vi vender oss til Gud, henvender vi oss til Universets Skaper. I perioder har jeg oppholdt meg mye i de to første kapitlene av 1.Mosebok. Disse to kapitlene sier meg nemlig veldig mye om hvem Gud er, og hva Han er i stand til å gjøre. Apostelen Paulus vender jo også tilbake til begynnelsen når han i det samme brevet til forsamlingen i Kolossæ skriver: "For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og det usynlige, enten det er troner eller herredømmer eller makter eller myndigheter. Alt er det skapt ved ham og til ham." (Kol 1,16)


"Tanken på at det er Universets skaper vi henvender oss til burde fylle oss med dyp respekt og ærefrykt," skriver Elisabeth Elliot og så legger hun til: "Men Han er også Evig Far."


Som Skaperen og den som samtidig er min Far, så vet Han hva som er best for meg - alltid og i alle situasjoner. Det skaper trygghet hos meg. I et dikt jeg er så glad i heter det: "Han ser det hele ovenfra, jeg glemmer jeg ser vrangen."


Elisabeth Elliot sier det slik: "Vi vet ikke hva som er best for oss, men vi kommer til Ham og spør Ham om hva Han vil at vi skal gjøre. Det er bare en bønn, ikke noe krav, og den kan enten bli innvilget eller avslått."


Jesus har vist oss hvem Far er, og om denne vår himmelske Far, sier Han: "Hvem av dere som er far, vil gi sin sønn en stein når han ber om et brød? Eller når han ber om en fisk, gi ham en orm i stedet for fisken? Eller når han ber om et egg, gi ham en skorpion? Hvis da dere som er onde, vet å gi deres barn gode gaver, hvor meget mer skal da den himmelske Far gi Den Hellige Ånd som ber ham." (Luk 11,11-13)


Gud er både allmektig og allvitende - Han vet best.


Men Hans timeplan og Hans måte å gjøre tingene på, er kanskje ikke slik vi hadde ventet det, men det er da heller ikke det som virkelig teller. Far vet om det vi trenger. Det er ikke engang sikkert vi kjenner til hva som er vårt virkelige behov. Han gjør - Han er Gud, og den som har skapt meg. Og Han er samtidig min Far.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: