fredag, juni 06, 2008

I lys av vår tids forførelse: Hvor frelst er vi egentlig? Del 3



Det er ikke alle som føler seg like komfortable med å legge igjen en kommentar på bloggen, selv om den er anonym. Derfor får vi en del henvendelser via epost, og det er flott! Det er kanskje lettere å være mer personlig på den måten. Skriv gjerne til oss på trooglivsmestring@yahoo.no

Et av spørsmålene som er kommet via epost til serien om "Hvor frelst er vi egentlig", tror jeg er et spørsmål som er så aktuelt at vi stiller det offentlig: Er frelse noe vi får av nåde alene og gjennom tro?

Til det kan jeg svare kort: Ja, og vi kan ikke legge noe til. Men denne nåden virker også noe annet som vi kan lese om i Titus-brevet. "For Guds nåde er åpenbart til frelse for alle mennesker. Den opptukter oss til å fornekte ugudelighet og verdslige lyster, til å leve sedelig og rettferdig og gudfryktig i den verden som nå er, mens vi venter på vårt salige håp og åpenbaringen av den store Guds og vår frelser Jesu Kristi herlighet." (Tit 2,11-13) Og sann tro kjennetegnes ved sine gjerninger! "Troen uten gjerninger er unyttig." (Jak 2,20) Apostelen Paulus advarte forsamlingen i Efesos mot at noen skulle føre dem på avveier. "La ingen bedra dere med tomme ord! For det er jo på grunn av disse ting at Guds vrede kommer over vantroens barn." (Ef 5,6) Hvilke "ting" er det Paulus her tenker på? Det har man svart på i verset foran: "For dere vet og skjønner dere at ingen som driver hor eller lever i urenhet, heller ikke noen som er pengegrisk - han er jo en avgudsdyrker - har arv i Kristi eller Guds rike." (v.5)

Tror vi at Guds standard er senket eller endret? Kommer "kjødelige kristne" til den "kjødelige himmelen"? Kommer man til himmelen med dobbelt bokholderi? Man holder seg til mammon, våre penger, som er en avgud, eller man lever i urene seksuelle forbindelser (les både samboende eller de som lever i skjulte forhold), og tror likevel at man har fått en fribillett til himmelen. Hvilket bedrag! For hva sier Guds eget ord?

"Jag etter fred med alle, og etter helliggjørelse. For uten helliggjørelse skal ingen se Herren." (Hebr 12,14)

"De som hører Kristus Jesus til, har korsfestet kjødet med dets lidenskaper og lyster." (Gal 5,24)

"Fly hor! All synd som et menneske ellers kan gjøre, er utenfor legemet. Men de som driver hor, synder mot sitt eget legeme. Eller vet dere ikke at deres legemer er et tempel for Den Hellige Ånd som bor i dere, og som dere har fått fra Gud? Dere tilhører ikke lenger dere selv. Dere er dyrt kjøpt! La da legemet være til ære for Gud!" (1.Kor 6,18-20)

Disippelskap er ikke et valg, det er heller ikke billig. Peter sa: "Se, vi har forlatt alt og fulgt deg." (Mark 10,28)

Richard Wurmbrand som satt mer enn 14 år i fangeleire for sin tro, og som ble torturert på det mest grusomme, har sagt:

"Hver materiell gave øker i verdi hvis den ikke kommer fra penger du kan dele ut, men fra offeret som består i at du gir bort noe du skulle likt å ha selv."

1 kommentar:

Geir Rune L@rsen sa...

hei bjørn olav dette er helt riktig, det du nevner er iferd å gå tapt i dagens kristenverden.

Opplevelser under og tegn skygger for det enkle budskap om naglemerkede hender og korsets dårskap.

Jeg kjenner bedrøvelse i mitt hjerte...
Jeg ser du deler min bekymring ang. de "nye vekkelsene" som bygger på engler og en utagerende hellig ånd jeg ikke kjenner.

Jeg har skrevet litt om det på min blogg for de som vil lese litt

Guds velsignelse