fredag, juni 06, 2008

Radikal Jesusfreak på Oslobesøk



For en som ble frelst under Jesusrevolusjonen på begynnelsen av 1970-tallet, ble gårsdagens møte med kristenaktivisten Shane Claiborne (bildet) en sterk, god - men også rystende opplevelse. Rystende ment som en god opplevelse av at ens egne oppfatninger blir satt på prøve. Rystende fordi evangeliet om Guds rike er så annerledes enn denne verden. Et fullsatt auditorium på Menighetsfakultetet fikk stifte bekjentskap med en ikke bare velartikulert foredragsholder, men en tydelig Jesusbegeistret radikaler som talte varmt om Guds rikets kvaliteter. Det er mange ting som kunne vært trukket fram av det Shane Claiborne sa, men det er ikke bare ordene hans som fanger din oppmerksomhet. Like sterkt er at mannen selv er budskapet! Han lever hva han lærer. Shane deler selv kår med de bostedsløse, han har arbeidet blant de fattigste av de fattige sammen med Mor Theresa i Calcutta, og han har opplevd de rystende konsekvensene av bomber mot sivilbefolkningen i Irak. Shane Claiborne er en Jesusfreak, og tok forsamlingen på MF i går med storm.

En historie Shane Claiborne fortalte i går grep meg veldig sterkt. Kommuniteten hvor han bor har et medlem som er fysioterapeaut og massør. Utenfor døra til kommuniteten oppholder prostituerte kvinner seg det meste av dagen, og natta. De vandrer gatelangs, og det blir mye tråkking i løpet av en dag. Den kvinnelige fysioterapeuten avsetter en dag i uka, hvor hun ber de prostituerte inn i huset, vasker deres ben, masserer deres trette legger og smører dem med oljer. Gjennom denne kjærlighetshandlingen ønsker hun å vise at disse kvinnene er elsket av Gud, og viser denne kjærligheten i praktisk gjerning. Slik er Guds rike levd ut, og mennesker berøres av evangeliet. Historien berørte meg så sterkt av tårene mine kom. Kommuniteten som Claiborne er en del av deler ut mat til de sultne, og arbeider aktivt med å dele Jesus med så mange som mulig.

Etter en urolig natt med lite søvn, og med den kvelende varmen i Oslo i går, orket jeg ikke å delta på samtalen etter Shane Claiborne. Det skulle jeg så gjerne vært, for dette var virkelig noe å lytte til. Jeg har bestemt meg for å bli med på Korsvei i Seljord neste år, hvor Claiborne er en av hovedtalerne.

Sammen med min kone dro vi ut til Lommedalen hvor våre gode venner Robert og MaryScott Burns bor, sammen med barna sine, Margaret og Matthew. Robert er pastor for den internasjonale Baptistkirken, som jeg har omtalt tidligere på bloggen. Vi hadde en fin samtale sammen, blant annet om felles planer. Mer om det senere på bloggen. Dagen har både vært givende og slitsom. Det siste besøket på sykehuset innebar at jeg skal trappe noe ned på min hjertemedisin, men det har ført til at hjerterytmen er mer urolig og er raskere. Derfor blir jeg ekstra sliten. Jeg ber derfor om en god natts søvn.

14 kommentarer:

KuleKnut sa...

Wow, dette var utrolig sterkt å lese om! Skulle gjerne likt å treffe/høre han der!

Anonym sa...

Håper natten har gitt deg søvn og hvile, Bjørn Olav. Var minnet om å be for deg rundt midnatt.
Ha velsignet dag.

Hilsen karin

Anonym sa...

Dette fikk meg til å tenke på Jer 33,3: "Rop på meg, så vil jeg svare deg og fortelle deg store, ufattelige ting, som du ikke kjenner til." Vi kristne må forstå at vi alltid har så MYE mer å lære av Gud, om hvordan vi kan bli mer lik Jesus, og dette kan vi lære gjennom Hans barn, som f.eks. Shane Claiborne.

Forøvrig venter jeg spent på å høre mer om planene dine sammen med Robert og Mary Scott Burns, Bjørn Olav.

Anonym sa...

Ble det sagt noe om når Shane Claiborne`s bok "The Irresistible Revolution: Living as an Ordinary Radical" blir utgitt på norsk?

La oss håpe at Prokla-media også utgir "Jesus for President".

Stener

Bjørn Olav sa...

I følge en flyer som ble delt ut på møtet kommer "Den uimoståelige revolusjonen - radikalitet for vanlige mennesker i slutten av juni måned.

Ja, la oss håpe det, men det er nok en ganske dyr produksjon med tanke på alle bildene og fargebruken.

Bjørn Olav sa...

Takk, Karin. Jeg fikk sove godt og lenge, og det gjorde godt.

Bjørn Olav sa...

Vi har mye, mye å lære - rettelse: Jeg er mye, mye å lære!

Shane Claiborne er et friskt pust. Han får en til å tenke - ofte på nytt.

Ja, det er spennende ting på gang - tror jeg. Ting får mer kjøtt på beinet og ting ser ut til å bli mer omfattende enn vi trodde i utgangspunktet.

Anonym sa...

Har du fått pakken som jeg sendte til deg?

Stener

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Ja, den har nettopp kommet. Skal sette meg ned med innholdet, lese og returnere så fort det lar seg gjøre. Av en eller annen grunn får vi posten mye senere og tregere enn før.

Anonym sa...

Det var flott høre at pakken har kommet fram. Pakken var sendt sist lørdag, så det er tydeligvis treg postgang. Boken og CDen kan du bare beholde. De er en gave.

Stener

Bjørn Olav sa...

Hjertelig takk, Stener.

Vi har store problemer med posten. Dagen/Magazinet kommer stort sett annenhver dag, og pakker må vi vente lenge på.

Anonym sa...

Shane Claiborne:
- Hvis vi mister en generasjon for Gud, er det ikke fordi vi har gjort evangeliet for vanskelig, men fordi vi har gjort det for lett.

http://www.vl.no/kristenliv/article3594039.ece

Bjørn Olav sa...

Siggen:

Ja, dette er radikal kristen tro. Skulle ønske at mange ville lytte til dette budskapet.