fredag, juni 27, 2008

Be for Zimbabwe



Jeg ble først i dag klar over en to dagers bønn- og faste for den meget spente og ytterst vanskelige situasjonen i Zimbabwe. Så selv om den andre bønn- og fastedagen avsluttes ved denne dagens slutt, så kan vi alle folde våre hender og delta i bønn sammen med våre trossøsken fra det hardt prøvede Zimbabwe. Det er presidenten for Mennonite World Conference i Zimbabwe, biskop Danisa Ndlovu (bildet) som kommer med oppfordringen til forbønn. Mennonitene i Sør-Afrika har sendt to diakoner, Dan Nighswander og Yvonne Snider-Nighswander, til Zimbabwe for å kunne få et førstehånds innblikk i det som skjer og samtidig stå solidarisk sammen med de som lider. De håper ved å være sammen med de troende der, at de skal være til oppmuntring og trøst. I en samtale før de dro gav de uttrykk for at Gal 6,2 og 10 var veldig motiverende for dem. Der kan vi lese: "Bær hverandres byrder og oppfyll på den måten Kristi lov ...Så la oss gjøre godt mot alle så lenge det er tid, og mest mot dem som er vår familie i troen."

En av deres kollegaer i Sør-Afrika, Phil Lindell Detweiler, omtaler situasjonen i Zimbabwe på denne måten: "Zimbabwe er konstant på våre hjerter og i våre bønner siden uroen og volden i vårt eget land er så sterkt knyttet til situasjonen der. Vi ber om at Herren vil skape forandring, helbrede og gjenopprette, slik at det skapes håp og ikke mer smerte."

La oss be for våre trossøsken, og for alle de som lider i Zimbabwe. For en del år siden møtte vi en gruppe kristne fra Zimbabwe i Israel. Det gjorde et sterkt inntrykk på oss. De visste ikke om de kunne vende tilbake. Den gangen ble farmere drept og deres gårder brent. Nå er det ikke lenger bare de hvite som lider, men alle som uttrykker uenighet med det sittende regime.

2 kommentarer:

Bjørn Olav sa...

Oppdatering:

Kl 1640 meldes det at oppslutningen om valget idag er lav.

Bjørn Olav sa...

Dagsrevyen melder om vold mot og trakassering av motstanderne av Mugabes terrorregime i forbindelse med dagens valg,