mandag, september 27, 2010

Å gå veien skritt for skritt

Dette blir en spennende uke. Dere som følger bloggen jevnlig vet at dagen i dag, og onsdagen, blir avgjørende for mangt og mye i mitt liv. I dag vil det bli tatt en avgjørelse, som vil få følger for hvordan vi skal drive vårt bønnearbeid i årene fremover. På onsdag ettermiddag skal jeg til nye utredninger på sykehuset, og resultatet av den utredningen er uviss.

Takk til alle dere som jeg vet ber spesielt for disse to dagene. Det er jeg veldig glad for. Jeg øver meg i å be ordene fra Salme 31. Bevisst skriver jeg øver. For jeg synes det av og til er en vanskelig bønn å be. Jeg sliter med motstridende følelser, og av og til kjenner jeg at jeg blir redd. Bønnen jeg ber lyder slik:

"I din hånd overgir jeg min ånd, du forløser meg, Herre, du trofaste Gud." (v.6)

Første delen av dette verset var de ordene Jesus ba da Han hang på korset. Dette handler om den fullstendige overgivelsen. Det er en prosess å komme dit.

Jeg lærer noen lekser for tiden i overgivelsens skole. Jeg har ikke kommet så langt ennå. Ennå befinner jeg meg på barneskolen, hvor jeg lærer noen lekser om igjen.

Jeg lærer også noe om den andre delen av dette verset. Den delen handler om Guds karakter. Han er trofast, også når jeg er troløs. Og Han er i stand til å forløse meg. Det setter jeg min lit til. Ham alene.

Bildet er tatt av min datter, Benedicte, på en tur vi hadde sammen med hunden vår, Poirot, på et museum like i nærheten av der hvor vi bor.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er med og ber.

Tove O

Ulf Magne Løvdahl sa...

Du er i mine bønner i dag :-) Må Gud velsigne deg, familien og tjenesten.

Anonym sa...

Kjenner meg igjen i det skriver.
Mye å lære og en vei å gå før en kan be den bønnen av ett helt og fullt overgitt hjerte.
Men det viktigste er vel at vi er der og ikke har gitt helt opp troen på vår himmelske Far som er der for oss.
Veldig spent på utfallet av både idag og onsdag.
Er med i bønn.
Hilsen karin

Anonym sa...

Ber for deg, kjære Bjørn Olav, og venter på resultatene.

Lidia (ibc)