torsdag, september 02, 2010

Kristen pasifisme, del 12

Her følger en ny del av professor Myron Augsbeger's (bildet) artikkel om kristen pasifisme:

"Det kan hende noen lesere spør: Forstår ikke Augsberger at Gud brukte krig i Det gamle testamente og velsignet den? Svaret er ganske enkelt ja, dette er riktig forstått, men forstått i relasjon til den 'progressive åpenbaring' i hvilken Gud beveget til en høyere forståelse av sin vilje. Jeg sier dette med en dyp overbevisning om at Skriften er helt og fullt inspirert av Gud. Det er ingen motsetninger i Bibelens mening. Men jeg er også overbevist om at Bibelen ikke er en 'flat' bok. Det er mer snakk om en progressiv åpenbaring av Guds vilje i Guds vilje i Jesus Kristus. Gud bruker ikke lenger en nasjon for å utføre sine hensikter, i stedet bruker Han et fellesskap av troende, menigheten av de gjenfødte. I stedet for å bruke en nasjon, så har Jesus gitt oss misjonsbefalingen hvor vi skal gå ut i hele verden og gjøre disipler fra alle nasjoner.

Dette er vår misjon: gjøre disipler av mennesker som blir medlemmer av Kristi rike, ikke hjeloe til med å rettferdiggjøre deltagelse i krig.

David Ben Gurions spørsmål konfronterer fremdeles den kristne kirke: 'Når skal dere kristne begynne å arbeide for fred?'

Den kjærlighet som er grunnlaget for en kristens relasjon til andre er bygget både på følelser og noe vi beslutter oss til. Dette betyr at vi som kristne må finne måter å bygge forståelse på. Et problem vi står overfor er i hvilken retning vår kjærlighet skal gå. Et annet problem er hvordan vi skal uttrykke denne kjærligheten. Dette involverer selvsagt mer enn bare det å snakke om disse problemene. Mange unge mennesker har gitt seg selv til alternativ tjeneste for å uttrykke brødreskap, av fred og forståelse gjennom rehabilitering og hjelp til de som lider. Ikkevoldsforkjempere er ikke bare mennesker som protesterer."

(fortsettes)

Ingen kommentarer: