onsdag, september 22, 2010

15 gode grunner for å tilhøre en lokal kristen forsamling, del 3

Her følger flere gode grunner for å være medlem av en lokal kristen forsamling:

7. Medlemmene valgte de som skulle tjene i menigheten.

Apostlene ber medlemmene av den lokale forsamlingen i Jerusalem om å velge de som skulle tjene som menighetens diakoner. Det hadde jo ikke vært behov for noe slikt som det er riktig - slik enkelte hevder - at menigheten bare er universell, og ikke lokal. I Apgj 6,3 leser vi:

"Da kalte de tolv sammen hele disippelskaren og sa: Det er ikke tilrådelig at vi skal forlate Guds ord og tjene ved bordene. Derfor, brødre, skal dere ta ut sju menn blant dere, menn som har godt vitnesbyrd, som er fulle av Den Hellige Ånd og visdom og som vi kan utpeke til denne oppgaven."

Apostlene talte også til en konkret gruppe mennesker som Lukas omtaler som "brødre". Menigheten beskrives som disippelskaren. Hvem er dette? De som var medlemmer av den lokale forsamlingen i Jerusalem. De som skulle velges som menighetens diakoner skulle også velges blant disse "brødrene". Uansett hvordan du snur og vender på dette, må det her være snakk om medlemskap.

8. Medlemstallet i menighetene vokste

Det er interessant å lese Apgj 9,31: "Menighetene over hele Judea, Galatia og Samaria hadde nå fred og ble oppbygget. Og ved at de vandret i Herrens frykt og i Den Hellige Ånds trøst, ble de stadig flere."

Dette gir igjen en klar indikasjon på at vi snakker om medlemskap. Utgangspunktet er en gruppe mennesker, siden det her altså snakkes om at de ble "stadig flere". Hvis man ikke vet hvem man snakker om, så kan man jo heller ikke vite at man øker antallet!

9. Medlemstallet økte daglig

"Slik ble menighetene styrket i troen, og daglig økte de betydelig i antall." (Apgj 16,5)

Her ser vi det samme. En slik uttalelse som dette ville være umulig hvis det ikke hadde vært et helt konkret tall i utgangspunktet. Alle disse ble altså en del av de lokale menighetene som ble grunnlagt. Les f.eks Apgj 14,21-23 og 15,36, og sammenlign med 16,4-5.

(fortsettes)


Bildet er fra baptistkirken i Tambov i Ukraina.

Ingen kommentarer: