lørdag, september 04, 2010

Guds ord går i oppfyllelse: Tre millioner jøder returnert til Israel siden 1948

Jødenes tilbakevending til Eretz Israel viser hvor trofast Herren er mot sine egne løfter. Den Gud vi tjener, Abrahams, Isaks og Jakobs Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, er til å stole på. Det Han er sagt, holder Han.

Enkelt hevder at enhver profeti om jødenes tilbakekomst til Israels land, ble oppfylt i midten av det sjette århundre f.Kr, etter ordre fra perserkongen Kyros. Men de som hevder dette kan ikke lese Bibelens ord slik de står. De ignorerer for eksempel det som profeten Jesaja forutsier, nemlig at Gud ville "rekke ut sin hånd en gang til for å ta tilbake den rest som er igjen av Hans folk," og denne gangen "vil Han ... samle de fordrevne av Israel ... fra de fire hjørnene av jorden." (Jes 11,10-12)

Leser man disse, og andre lignende løfter, så vil man se at tilbakekomsten fra Babylon umulig kan være det som disse profetordene beskriver. For disse profetordene hander om de jøder som er spredt til jordens "fire hjørner", det vil si fra nasjonene, mens tilbakekomsten fra Babylon kun handlet om de som kom derfra - det vil si fra en nordøstlig retning. Dette dreier seg derfor om det vi kan kalle den første samlingen.

Jesaja profeterer også om en andre samling, og den vil komme fra alle nasjoner som jødene ble spredt til etter Templets fall i Jerusalem i år 70 e.Kr.

1948 er det profetiske året. Den britiske tilbaketrekningen fra deres mandatområde i det som den gang ble kalt Palestina, 14. mai 1948, gav jødene mulighet til å etablere sin egen stat. Under ledelse av David Ben Gurion (bildet), var den første loven som ble vedtatt av staten Israel loven om tilbakevending, hvor alle jøder ikke bare ble ønsket velkommen, men oppmuntret til å bosette seg i sitt gamle hjemland.

Siden 1948 har over tre millioner jøder returnert til Israel. I løpet av 1990-tallet forlot en million av dem det tidligere Sovjetunionen og reiste til Israel. Hos profeten Esekiel heter det:

"Da skal de kjenne at jeg er Herren deres Gud. For jeg har bortført dem til folkene, men igjen samler jeg dem til deres eget land, og jeg lar ikke noen av dem bli tilbake." (Esek 39,38)

Dette er vi vitne til i dag. Det er intet mindre enn et Guds under.

Ingen kommentarer: