torsdag, september 23, 2010

Med Guds ord til Iran

Sam Yeghnazar er nok for det meste et ukjent navn i Norge. Han er grunnlegger og leder for Elam Ministries, et kristent arbeid startet av iranske menighetsledere med en lidenskap for å trene og utdanne iranske kristne for å nå sine egne landsmenn med evangeliet. På bildet ser vi han sammen med sin 96 år gamle far. Det var i farens hus at Den Hellige Ånd ble utøst i 1955 og gav startskuddet for en stor vekkelse blant det iranske folk.

Sam Yeghnazar ble født i 1944 i Tehran i en hengitt kristen familie. 11 år gammel fikk han et møte med Jesus. I 1956 startet hans far husmøter i deres hjem. Møtene fant sted hver dag i fire år! Det var hit mange av de som senere skulle bli ledere innen de evangeliske kirkene i Iran kom, og ble frelst. Blant de var flere av de som skulle bli martyrer for sin tro på Jesus.

Sam var bare en tenåring da han hjalp til med å grunnlegge en menighet i Isfahan. Som en ung kristen leder, vokste hans kjærlighet til Guds ord og han dro til India for å fullføre sin teologiske utdannelse. Etter oppholdet i India dro han tilbake til Iran og begynte å arbeide for det iranske bibelselskapet i 1968. Han hadde en sterk lidenskap for spre Guds ord til hver eneste by i Iran. Han fikk med seg flere og denne gruppen begynte systematisk å spre Guds ord rundt om i landet. I 1974 ble Sam distribusjonskonsulent for De forente Bibelsselskapene i Asia, og han hadde sin base på Filippinene i to år. I løpet av disse to årene etablere han bibelsselskapet i Nepal. I 1977 flyttet han til Libanon sammen med sin familie. Til tross for at landet da var midt oppe i krigshandlinger, arbeidet Sam med base her og drev bibeldistribusjonsarbeid i hele Midt-Østen og Nord-Afrika.

I 1988 ble Elam grunnlagt, med en visjon om å nå Iran med Guds ord.

Du kan lese mer om det spennende arbeidet her:

http://www.elam.com/

Elam har også laget en egen bønneguide for Iran. Martyrkirkens venner som jeg grunnla i 2008, arbeider nå med å få denne oversatt til norsk. Mer om dette senere.

1 kommentar:

broder i kristus sa...

Vi må elske vår broder.
Her har bønnefolket virkelig muligheten til å virke inn i Jesus plan.
Tenk å støtte en vekkelse i Iran som kan endre hele området til å ta imot Jesus.
Jeg opppfordrer hele bønnfolket om å få ledere i Iran til Norge så bønnefolket kan få følelsen av hvor stor nød Jesus har over dette.
Jeg har følt meg ensom i denne oppgaven i mange år i lønndom sammen med noe som ser Jesus behov for å nå dem som lengter etter kjærlighet fra Jesus.

La oss vise dem at dem er i Jesus familie med å ta dem inn i våre bønner.Tenk hvor Jesus fryder seg over å nå hele området omkring det hellige landet så Hans ånd kan åpne hjertene til alt folk på jorden