torsdag, september 02, 2010

Den guddommelige gjerning i et menneskeliv

Disse ordene av Watchman Nee møtte meg i dag tidlig, jeg håper de kan være til hjelp og velsignelse for flere enn meg. Utgangspunktet er apostelen Peters ord fra 2.Pet 1,10:

"Derfor, brødre, legg enn mere vinn på å gjøre deres kall og utvelgelse fast!"

Åndelig rikdom kommer ikke gjennom spesielle nådegaver ved særskilte anledninger, men skriver seg fra en utrettelig guddommelig gjerning i et menneskeliv over en årrekke.

Det er en sorg for meg å oppdage at brødre og søstre er så avhengige av spesielle opplevelser, rent bortsett fra den hjelp de får gjennom disse fra tid til annen, så faller de inn i en livsstil som er umulig å skille fra det liv som gudløse mennesker rundt om lever. For en fattigslig tilstand avslører ikke dette! De samler seg ingen åndelige rikdommer. Mellom den midlertidige oppmuntring de får gjennom møter eller andre nådemidler, så lever de et liv preget av nederlag.

Men slik er ikke livet i Ånden. Dets rikdommer er ikke slik som kan samles på livets holdeplasser, men bare gjennom den utrettelige aktivitet som Guds nåde utøver på de veistrekningene som ligger mellom.

Ingen kommentarer: