onsdag, september 01, 2010

Komme Ditt rike!

Bønnen: "komme Ditt rike", er en bønn jeg stadig drives til å be. Om dette skriver Watchman Nee, med utgangspunkt i Jesu ord i Matt 6,10: "... komme ditt rike; skje din vilje, som i himmelen, så og på jorden."

"Dette skal vi om: 'Komme ditt rike!' Hvis Guds rike ville komme av seg selv, ville vi ikke fått vite at vi skulle be på denne måten. Men Guds folk må be, for at Hans verk blir utført som svar på deres bøner. 'Skje din vilje!' Ja, men hvor?

'På jorden', for det er dey eneste sted hvor Guds vilje ikke blir gjort. Hvordan kan da Guds vilje komme ned hit? Ved den skapte vilje, som i forening med den Evige vilje, søker å fortrenge djevelens opprørske vilje.

For bønnen har alltid tre sider. Den omfatter den vi ber til, den vi ber for, og den vi ber mot, og på jorden finnes det virkelig en å be mot - en vilje som setter seg opp mot Gud. Mot denne opprørske vilje vil ikke Gud handle alene. Han venter at vi skal be. Herrens bønn er ikke bare et bønnens forbilde for meg, det er en åpenbaring av Guds hjerte."

1 kommentar:

Broder i kristus sa...

Takk for viktige ord om å ta ansvar for Guds rike på jorden.
Alle lengter etter en verden som er rettferdig, men vi må kjempe mot ånds makte med rikets kraft som er Guds lys som skremmer mørket bort, for der det er lys kan ikke mørkets makt leve.
Så rens ut det gammle seprasjons livet som vil seg selv best å la deg fylles av at du er ett legeme i kristus som elsker alle delene,la Jesus lys strømme ut så verden kan smake på riket som springer frem i verden.
Jesus la alle kristene overgi sin egen vilje til å la deg flomme ut av deres hjertere slik at verden blir helbredet. Det ber vi deg om Herre og Far