søndag, september 12, 2010

Anabaptister og muslimer går sammen om fredshage i Illinois

I Illinois i USA finner du et unikt prosjekt: en fredshage, mellom anabaptister og muslimer. Mer enn 80 medlemmer fra First Mennonite Church og Central Illinois Mosque and Islamic Center gikk i vår sammen om å plante en hage. Gjennom sommeren har de arbeidet med å luke, vanne og holde den vedlike. Poenget er å skape vennskap og vise at det er mulig å leve i fredelig sameksistens.

Hageprosjektet har også ført til at man samarbeider om tiltak som skal føre til mer sosial rettferdighet innbyggerne imellom. Kurs om dette er holdt i forbindelse med menighetens søndagsskoletur, som også muslimene var invitert til å være med på.

I løpet av dette året er mang en god samtale blitt til over en kopp tea eller kaffe, samtidig som man har arbeidet med hageprosjektet. Mennesker som ikke har hatt noe forhold til hverandre, er blitt kjent og man har fått mulighet til å hjelpe hverandre med ulike praktiske ting.

Et helt spesielt prosjekt som ble gjennomført var en innsamlingsaksjon til flomoftene i Pakistan. Initiativet kom fra pakistanske studenter ved Illinois University. Studentene sto for matlagingen, medlemmene av mennoniteforsamlingen solgte billettene til middagen.

Ingen kommentarer: