torsdag, september 16, 2010

Baptistisk kommunitet i Örebro arrangerer samtaledag om fred og ikke-vold

For fem-seks vokste en kommunitet bestående av to familier fram i Sverige. De kaller seg Baptistkommuniteten Björken, og har tilholdssted i Örebro. 2. oktober inviterer de til en samtaledag om fred og ikke-vold i anabaptistisk tradisjon.

I dag består kjernegruppen i denne kommuniteten av fem voksne, fem barn og et par som er gjester. De kommer sammen til det de kaller Jesusmiddag på onsdager. Da spiser de sammen, vasker opp, ber, samtaler og har fellesskap. Også på mandager serveres det mat, men da i enklere former. Tirsdagene er avsatt til bibelsamtale. For tiden gjennomgår de Apostlenes gjerninger.

For å bli medlem av kommuniteten praktiserer de først en såkalt novisetid, slik at man først kan bli kjent og selv finne ut om dette er noe som en kunne tenke seg å gi seg hen til. Hvert av medlemmene har sin egen skriftefar, som man regelmessig har samtaler med. Alle fellesmåltidene og bibelsamtalene er åpne samlinger for alle interesserte.

Er du interessert i temadagen om fred og ikke-vold eller i denne kommuniteten, ta gjerne kontakt med meg, så formidler jeg kontakt videre med de som står ansvarlige.

Om samtaledagen heter det:

"Vad är våld? Pacifism som medlemskrav? Hur blir den kristna församlingen en förebild inom icke-våld, medling och konfliktlösning? Är korset verkligen en fredssymbol? Är icke-våld tillräckligt effektivt? Fängelser eller Matt 18 – förlåtelse eller straff? Frid eller fred? Civil olydnad, avrustning och direkta aktioner som fredsstiftande? Att avstå svärdet – vilka jobb bör en anabaptistkramare avstå? Får man ringa polisen när det blir inbrott i kyrkan?"

Programmet er som følger:

10:00-10:30 Välkommen och fika.

10:30-12:30 Icke-våld och fredsstiftande som övertygelse. (Introduktion med efterföljande samtal i storforum.)

12:30-13:30 Lunch, medhavd eller de lokala pizzeriorna.

13:30-15:30 Icke-våld och fredsstiftande i vardagen. (Introduktion med efterföljande samtal i smågrupper och återkoppling i storforum.)

15:30 Fika med eventuella pålysningar.

16:00 Tack för idag och häng/efterfest för de som vill (vi tar det som det kommer).

Ingen kommentarer: