lørdag, september 18, 2010

Sterk vekkelse pågår i Algerie


Går alt etter planen skal jeg møte Youssef Ourahmane (bildet) på mandag. Han er nasjonal leder for Operasjon Mobilisering i Algerie. Kirken i Algerie vokser nå så voldsomt at muslimene bygger moskeer for å bremse kirkeveksten! Det er Saudi-Arabia som pomper store mengder penger inn i landet for å bygge disse moskeene. Og dette er ikke en vekkelse som er et blaff for så å brenne ut. Vekkelsen har pågått i 30 år! Resultatet er at kirken i Algerie er en av de største i raskest voksende i den arabiske verden. Bare Egypt og Sudan har i dag flere evangeliske kristne enn Algerie.

Tradisjonelt har Algerie vært regnet som et tungt misjonsland. Britiske og amerikanske misjonærer kom til landet på 1880-tallet. De så veldig få resultater av sitt arbeid. Enkelte arbeidet i hele 40 år uten å se en eneste muslim komme til tro på Jesus.

Så - i 1980 skjer det noe. På en fotballturnering! Menn fra hele det såkalte Katbyla området, på nordkysten av Algerie, kom sammen til denne fotballturneringen. Kristne fra Alger og Oran dro også dit, for å evangelisere. Gjennombruddet kom da en av stjernespillerne til et av lagene ble alvorlig syk. Denne fotballspilleren ble momentant helbredet da de kristne ba for ham. Underet førte til at de kristne fikk lov til å holde friluftsmøter om kveldene. Dette var utenkelig på denne tiden. Resulatet av disse friluftsmøtene var at 40 unge menn tok imot evangeliet. 36 av dem vendte ganske raskt tilbake til sin mulimske tro, etter at de fikk problemer. Bare fire holdt ut.

I dag finnes det over 75.000 evangeliske kristne i Algerie. Gjennomsnitlig døpes 3.500 hvert eneste år.

I dag opplever de kristne en økende forfølgelse. La oss be for landet og folket, og for de kristne i Algerie.

Ingen kommentarer: