søndag, september 19, 2010

90 døpt utendørs i Latvia


Baptist unionen i Latvia har nettopp feiret sitt 150 års jubileum. Det gjorde de med å døpe 90 mennesker utendørs!

Dåpshandlingen fant sted i elven Ushava, ikke langt fra den baltiske havnen i Ventspils. Akkurat på dette stedet døpte Latvias apostel, Adam Gärtners, de første 72 som hadde gitt sine liv til Gud i 1861. Selv været ble en opplevelse for de som deltok på dåpshøytideligheten i forbindelse med 150 års jubileet. Det var nemlig meldt regn, men det var opphold hele tiden. Over dåpsstedet var det en stor regnbue.

Latvias baptist union består av 86 forsamlinger med omtrent 6.600 medlemmer. Den første forsamlingen ble grunnlagt med støtte fra baptister i Klaipeda i Litauen i 1860. Mange internasjonale gjester deltok i dåpshøytideligheten og de ulike møtene i forbindelse med jubileet. Hele jublieet var lagt opp slik at man skulle nå kirkefremmede med evangeliet. Blant annet ble en ungdomsmusikal med 500 sangere satt opp i en Ventspils barnepark. Det ble også holdt en basketball konkurranse for ungdom.

Baptist unionen i Latvia ledes av biskop Peteris Spongis.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Denne mannen blir ikke glemt. Verken av Gud eller meg, Bjørn Olav! Og mange andre forbedere, verden over, ber trofast daglig over bl. a Din side, Hr. Bjørn Olav Hansen (Takk for All formidling og oppfølging :-)) samt Barnabas Fund, Open Doors, Voice of the Martyrs o.l.

Det koster å være en slave for Kristus Jesus. Det skal vi nok også snart få merke mer av! Her i vårt sutresamfunn, hvor alle andre har skylden for ALT som går en det minste i mot.
De øynene (til mannen) glemmer man IKKE!

Velsignet søndag Hr. Bjørn Olav Hansen! (Ber selvfølgelig og for Deg, og Lurer forøvrig veldig på hvordan det går med Hr. Thoresen. Han med uhelbredlig kreft?)

Kanskje Du kan svare meg privat, om Du ser det slik..
Uansett jeg ber....og listene er lange...

Vennlig hilsen

Sigbjørn

Bjørn Olav sa...

Takk for din trofaste bønnetjeneste, Sigbjørn. Herren skal gi deg mange bønnesvar. Takk for alle bønner du har bedt for meg. Du skal vite at jeg setter veldig stor pris på det. Møtte en mann - husker dessverre ikke hans navn - på Grimerud her om dagen. Han kjente deg. Jeg sendte hilsener til deg gjennom ham.

Mannen du nevner - han het ikke Thoresen - men Leen Spaans, har gått hjem til Herren. Han var et fantastisk menneske, som jeg satte veldig høyt. Vi ba sammen over telefonen, og han delte så mange gode ord og oppmuntringer med meg.