tirsdag, september 07, 2010

12 timer i bønn og faste for California

4. september samlet en stor mengde kristne seg fra ulike sammenhenger foran California's State Capitiol Building. De var samlet til en 12 timers bønn- og fastedag.

Biskop Harry Jackson, en afrikansk-amerikansk pastor og kristen leder, og som ledet an i motstanden mot loven om samkjønnet "ekteskap", ba om at president Obama måtte få en "Damaskus" opplevelse - en referanse til den opplevelsen Paulus hadde på vei til Damaskus for å forfølge de kristne. Lou Engle, som er primus motor i disse "The Call" samlingene over hele USA, utfordret deltagerne til å be for medlemmene av Kongressen at Gud skulle reise opp rettferdige ledere som er ydmyke, har omsorg for de fattige, som kjemper for de ufødte barna og som forsvarer det tradisjonelle ekteskapet.

The Call henter sin inspirasjon fra profeten Joel som beskriver en samling for bønn og faste når et land er i krise. Den første samlingen ble holdt i år 2000 i forbindelse med presidentvalget. Mer enn 400.000 mennesker - flesteparten unge voksne - var da samlet The National Mall i Washington DC. Hvor mange som deltok på dette arrangementet i Sacramento i California er det ikke opplyst noe om.

Ingen kommentarer: